AtlétikaElmaradt a félmaraton

2020. október 19., hétfő, Sport

Mindössze 20 órával a tizennyolcadik rajtja előtt a háromszéki kormánymegbízotti hivatal mellett működő megyei vészhelyzeti bizottság megvonta a Szentgyörgy Félmaraton szervezési engedélyét, így elmaradt a szombatra betervezett esemény.

  • A félmaraton 2019-es kiírására közel kétszáz futó nevezett. FOTÓ: TIBODI FERENC
    A félmaraton 2019-es kiírására közel kétszáz futó nevezett. FOTÓ: TIBODI FERENC

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör szombaton tizennyolcadik alkalommal rendezte volna meg a nagy érdeklődésnek örvendő Szentgyörgy Félmaratont, ám pénteken a jelenlegi járványügyi helyzetre hivatkozva a megyei vészhelyzeti bizottság visszavonta az esemény szervezési engedélyét. Az utcai futóverseny szervezői a rendőrség és a csendőrség képviselőitől értesültek a viadal törléséről, de még nem kaptak semmilyen hivatalos értesítést.

Csutak Tamás érdeklődésünkre elmondta, hogy 103-an neveztek az idei félmaratonra, a futókör szervezési költségei öt-hatezer lejre rúgnak, amit most veszteségként kell elkönyvelniük. Csutak továbbá hozzátette: elnézést kér mindenkitől a verseny elmaradása okozta kellemetlenség miatt, ám a sportember jelenleg azon gondolkodik, hogy ilyen körülmények között érdemes-e megszervezni a decemberben esedékes Mikulás-futást. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2820
szavazógép
2020-10-19: Sport - :

Hatodikok lettek (Asztalitenisz)

Mind a megyeszékhelyi Sepsi ISK, mind a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK csapata a hatodik helyen fejezte be az elmúlt napokban a Temes megyei Újszentesen megtartott B-osztályos felnőtt asztalitenisz-bajnokság odavágóját. Csapataink mérlege: két-két győzelem és öt-öt vereség.
2020-10-19: Sport - Tibodi Ferenc:

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérem (Birkózás)

Kitettek magukért a megyeszékhelyi sportolók, akik egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárták az elmúlt hétvégén Bákóban megtartott ifjúsági I-es birkózó országos bajnokságot. A Sepsi-SIC csapata három, míg a Sepsi ISK együttese egy dobogós helyezést ünnepelhetett a moldvai viadalon.