BirkózásEgy arany-, két ezüst- és egy bronzérem

2020. október 19., hétfő, Sport

Kitettek magukért a megyeszékhelyi sportolók, akik egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárták az elmúlt hétvégén Bákóban megtartott ifjúsági I-es birkózó országos bajnokságot. A Sepsi-SIC csapata három, míg a Sepsi ISK együttese egy dobogós helyezést ünnepelhetett a moldvai viadalon.

  • Nichifor Levente a dobogó legmagasabb fokán. Fotó: Facebook / Federația Română de Lupte
    Nichifor Levente a dobogó legmagasabb fokán. Fotó: Facebook / Federația Română de Lupte

Bő fél évvel a koronavírus-járvány tavaszi kitörése után megtartotta első országos bajnokságát a Román Birkózószövetség: péntektől vasárnapig Bákóban mérkőztek meg egymással az ország legjobb ifjúsági I-es sportolói. A mezőnyben ott volt a megyeszékhelyi Sepsi-SIC és Sepsi ISK három-három birkózója is, akik négy éremmel öregbítették a háromszéki birkózósport hazai hírnevét.

A sepsiszentgyörgyiek legjobb eredménye a 65 kg-os súlycsoportban szőnyegre lépő Nichifor Levente nevéhez fűződik, aki remek birkózással mindenkit maga mögé utasított és bajnoki aranyérmet szerzett a Sepsi-SIC alakulatának. A Mátéfi Árpád és Barabás György edzette csapat másik két sportolója, a 70 kg-ban küzdő Orbán Norbert és az 57 kg-ban harcoló Nagy Anikó bajnoki döntőt veszítve második lett. „Annak tükrében, hogy mennyit tudtunk edzeni, elégedett vagyok az eredménnyel. Két aranyéremmel is zárhattuk volna az országost, ám a remekül birkózó Orbán a bírók érthetetlen döntése miatt elvesztette fináléját” – értékelte a hétvégi eseményeket Mátéfi Árpád edző.

A Sepsi ISK három kisebb korosztályú, azaz ifjúsági II-es versenyzőjét nevezte a bákói megmérettetésre, s közülük az 57 kg-osok között Kertész Mátyás bajnoki bronzérmet szerzett. Buna László (65 kg) a hatodik, míg Józsa Máté (57 kg) a tizenegyedik pozícióban fejezte be a viadalt. „Komoly szigorítások közepette tartották meg a versenyt, ami mindenki számára idegen volt. Elégedett vagyok és örvendek tanítványaim teljesítményének, ha azt vesszük figyelembe, hogy csak egy hónap állt a rendelkezésünkre felkészülni erre az országos bajnokságra” – nyilatkozta Kertész Dávid, a sepsiszentgyörgyi sportiskola trénre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2822
szavazógép
2020-10-19: Sport - :

Elmaradt a félmaraton (Atlétika)

Mindössze 20 órával a tizennyolcadik rajtja előtt a háromszéki kormánymegbízotti hivatal mellett működő megyei vészhelyzeti bizottság megvonta a Szentgyörgy Félmaraton szervezési engedélyét, így elmaradt a szombatra betervezett esemény.
2020-10-19: Sport - :

Ismét taroltak a háromszéki versenyzőink (Motokrossz)

Száz százalékban kihasználták a hazai pálya előnyét, és mindkét háromszéki versenyzőnk – az ozsdolai Ördög Zoltán és a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián – kettős diadallal zárta a román motokrossz-küzdelemsorozat negyedik, megyeszékhelyi futamát. Hétvégi sikerüknek köszönhetően motorosaink már csak egy győzelemre vannak egy-egy újabb bajnoki cím elhódításától.