MotokrosszIsmét taroltak a háromszéki versenyzőink

2020. október 19., hétfő, Sport

Száz százalékban kihasználták a hazai pálya előnyét, és mindkét háromszéki versenyzőnk – az ozsdolai Ördög Zoltán és a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián – kettős diadallal zárta a román motokrossz-küzdelemsorozat negyedik, megyeszékhelyi futamát. Hétvégi sikerüknek köszönhetően motorosaink már csak egy győzelemre vannak egy-egy újabb bajnoki cím elhódításától.

  • Ördög Zoltán. Fotó: Facebook / Federația Română de Motociclism
    Ördög Zoltán. Fotó: Facebook / Federația Română de Motociclism

Két év kihagyás után ismét motorzúgástól volt hangos, illetve benzingőzös lett a sepsiszentgyörgyi motokrosszpálya és környéke, ahol az elmúlt hétvégén mintegy 80 versenyző mérettette meg magát a sportág román bajnokságának negyedik, utolsó előtti futamán. A Sugásfürdő felé vezető út melletti pályán szombaton a szabad és időmérő edzéséket tartották meg, vasárnap pedig a géposztályonkénti két-két futamra került sor. A jelenlegi járványügyi helyzetben nézők nélkül hirdették még a viadalt, de ennek ellenére sok sportkedvelő kilátogatott az esemény helyszínére.

A hazai és külföldi motorosokból összeverbuvált mezőnyben ott volt az oto­peni-i Top Cross TCS színeiben és az MX85-ös kategóriában induló friss Balkán-bajnok, Ördög Zoltán (Yamaha), míg a Bukaresti Steauának küzdő Tompa Krisztián (KTM) az MX2-es kategóriában volt érdekelt. Mindkét versenyző nagyszerű teljesítményének köszönhetően simán hozta a sepsiszentgyörgyi futamgyőzelmeket, s már csak egy sikerre vannak egy-egy újabb bajnoki cím elhódításától. Egy szó, mint száz: motokrosszosaink ismét jöttek, láttak és nyertek. „Jól előkészített pályán, jó versenyt futott a fiam, aki két rajt-cél győzelmet ért el a hétvégén. Könnyű volt nekünk a szentgyörgyi viadal, hiszen Zoltán hazai környezetben motorozott, és ezzel megvan a zsinórbeli negyedik bajnoki sikere” – nyilatkozta érdeklődésünkre Ördög István, a 13 éves versenyzőnk édesapja. „Jól előkészített pályán motoroztunk, s újabb két első helyezéssel zártam egy fordulót. Zökkenőmentes volt a szentgyörgyi versenyhétvége, aminek különösen örvendek” – összegezte a történteket Tompa Krisztián.

Eredmények: * MX85: 1. Ördög Zoltán (Yamaha, Top Cross TCS), 2. Nichita Novoidarschii (KTM, Moldova), 3. Victor Rusu (Yamaha, Top Cross TCS) * MX2: 1. Tompa Krisztián (KTM, Bukaresti Steaua), 2. Petru Iosif (Yamaha, Top Cross TCS), 3. Arthur Andrei Tătaru (Yamaha, Top Cross TCS).

A bajnokság a hétvégén Ciolpani-ban folytatódik, ahol a 2020-as pontvadászat utolsó fordulóját rendezik meg. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 567
szavazógép
2020-10-19: Sport - Tibodi Ferenc:

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérem (Birkózás)

Kitettek magukért a megyeszékhelyi sportolók, akik egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárták az elmúlt hétvégén Bákóban megtartott ifjúsági I-es birkózó országos bajnokságot. A Sepsi-SIC csapata három, míg a Sepsi ISK együttese egy dobogós helyezést ünnepelhetett a moldvai viadalon.
2020-10-19: Kitekintő - :

Befagyott konfliktusok és a kettős szuverenitás

Az elmúlt hetekben ismét fellángolt a fegyveres konfliktus Azerbajdzsán és Örményország között Hegyi-Karabahban és környékén. A világsajtó érdeklődésének középpontjába került eset rávilágít arra, milyen veszélyeket rejtenek magukban az úgynevezett befagyott konfliktusok. Németh Csaba történész ezeket veszi számba alábbi írásában.