A családorvosokat is bevetik

2020. október 19., hétfő, Belföld

Otthonukban maradhatnak e hét elejétől a COVID-19 gyenge és közepes formáiban szenvedő, valamint tünetmentes betegek, a családorvos felügyelete alatt.

Erről múlt csütörtökön beszélt Temesváron Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. A tárcavezető szerint ezt a megoldást egy készülő sürgősségi kormányrendelet teszi majd lehetővé. Tătaru hozzátette: a családorvosokkal szerződést köt ez ügyben az egészségbiztosítási pénztár, vagy járványtani vizsgálat formájában orvosi szolgáltatást nyújthatnak a közegészségügyi igazgatóságoknak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1920
szavazógép
2020-10-19: Belföld - :

Újabb lépés a birtokrendezésben

A kataszteri törvény módosításáról döntött a múlt hét közepén a szenátus. Tánczos Barna, az RMDSZ szenátora, a javaslat egyik kezdeményezője felidézte, hogy a törvény elfogadása egy újabb lépés abban a folyamatban, amelyet a szövetség indított el, és célja a birtokrendezés, a telekkönyvezés módosítása és ezáltal a visszaszolgáltatási folyamat lezárása.
2020-10-19: Belföld - :

Nem lesz adóemelés?

Minden szükséges kiadásra van fedezet, ezért a kormány nem tervezi az adók emelését sem idén, sem jövőre – jelentette ki múlt csütörtökön Florin Cîţu pénzügyminiszter.