Átmeneti osztályokat alakítanak ki

2020. október 20., kedd, Belföld

Romániában a súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek számára elkülönített kórházi helyek 75 százaléka betelt – figyelmeztetett tegnap Ludovic Orban miniszterelnök.

  • Fotó: scumc.ro
    Fotó: scumc.ro

A kormányfő szerint az elmúlt időszakban folyamatosan növelték az ágyak és lélegeztetőgépek számát a COVID-kórházak intenzív osztályain, és most további kórházakban különítenek el részlegeket a fertőzöttek számára, de az egészségügyi rendszer befogadóképességét nem lehet jelentősen növelni, mert nincs elég szakorvos. Orban rámutatott: az intenzív osztályokon nem minden koronavírusos beteg szorul lélegeztetőgépre, ezért az ilyen esetek számára „átmeneti osztályok” kialakítását tervezik, hogy felszabadítsanak helyeket az intenzív osztályokon azok számára, akik nem tudnak már önállóan lélegezni. A miniszterelnök elnézést kért azoktól, akik erre az időszakra tervezték esküvőjüket, ám most a kormány egy hónapra betiltott minden magánrendezvényt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2429
szavazógép
2020-10-20: Belföld - :

Bukarestben is bezárnak az iskolák

A koronavírus-járvány miatt mától kezdődően Bukarestben is kötelezővé válik a védőmaszk viselése a közterületen – vagyis a lakáson kívül mindenütt –, továbbá bezárnak az óvodák, iskolák és egyetemek, a tanév pedig távoktatásban folytatódik.
2020-10-20: Belföld - :

Az iskolások tesztelését kérik

A Tanulók Országos Tanácsa kéri, hogy a hatóságok prioritásként kezeljék az iskolába járók tesztelését, ugyanis a napi hat órát társaikkal egy légtérben töltő diákok fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve.