Az iskolások tesztelését kérik

2020. október 20., kedd, Belföld

A Tanulók Országos Tanácsa kéri, hogy a hatóságok prioritásként kezeljék az iskolába járók tesztelését, ugyanis a napi hat órát társaikkal egy légtérben töltő diákok fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve.

  • Fotó: gralmedical.ro
    Fotó: gralmedical.ro

Rareş Voicu, a Tanulók Országos Tanácsának elnöke úgy nyilatkozott, kérik a tanulók felvételét a koronavírustesztre várók prioritási listájára, ugyanis ha sikerül azonosítani és elkülöníteni a pozitív eseteket, ez jelentősen csökkentené a bezárásra és online oktatásra kényszerülő iskolák számát. A diákvezető azt is hozzátette: egyes iskolák nincsenek felkészülve arra, hogy digitális tanrend szerint oktassanak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2430
szavazógép
2020-10-20: Belföld - :

Átmeneti osztályokat alakítanak ki

Romániában a súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek számára elkülönített kórházi helyek 75 százaléka betelt – figyelmeztetett tegnap Ludovic Orban miniszterelnök.
2020-10-20: Belföld - :

Leonard Azamfirei is szenátorjelölt

Leonard Azamfirei, a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem rektora belépett a Szociáldemokrata Pártba, és az SZDP Maros megyei szenátusi listájának első helyén indul a választásokon – jelentette be tegnap Marcel Ciolacu, az SZDP elnöke.