Leonard Azamfirei is szenátorjelölt

2020. október 20., kedd, Belföld

Leonard Azamfirei, a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem rektora belépett a Szociáldemokrata Pártba, és az SZDP Maros megyei szenátusi listájának első helyén indul a választásokon – jelentette be tegnap Marcel Ciolacu, az SZDP elnöke.

  • Fotó: medicaacademica.ro
    Fotó: medicaacademica.ro

Ciolacu kifejtette, álláspontja szerint Románia és a jelenlegi kormány legnagyobb problémája, hogy nincsenek szakemberek a kabinetben, ezért kizárólag politikai és választási érdekeket szolgáló döntések születtek. Ez az oka, annak, hogy nem sikerült megfékezni a járványt, és hogy az ország hatalmas egészségügyi és gazdasági válságba került – mondta a pártelnök. Leonard Azamfireit úgy mutatta be, mint kettős szakembert, aki egyrészt rektorként, másrészt intenzív terápiás orvosként fog szerepet vállalni az egészségügyi, valamint az oktatási témájú törvények megalkotásában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 398
szavazógép
2020-10-20: Belföld - :

Az iskolások tesztelését kérik

A Tanulók Országos Tanácsa kéri, hogy a hatóságok prioritásként kezeljék az iskolába járók tesztelését, ugyanis a napi hat órát társaikkal egy légtérben töltő diákok fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve.
2020-10-20: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Van pénz a gyermekfelügyeleti támogatásra

Bonyodalmassá tették a törvényhozók az oktatás felfüggesztése esetén igényelhető gyermekfelügyeleti támogatás kérvényezését – véli Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség vezetője. A járványhelyzet miatt több háromszéki településen egységesen elrendelt oktatási kényszerszünet miatt várhatóan sok munkaadó szembesül azzal a következő időszakban, hogy a szülők élnek a fizetett gyermekfelügyelet lehetőségével.