Állami támogatás a rendezvényszervezőknek

2020. október 21., szerda, Belföld

Módosításokkal fogadta el tegnap a képviselőház a 2020/130-as sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezetet, mely értelmében – a járvány okozta válság enyhítése végett – forgótőke-támogatást kaphatnak más szabadfoglalkozásúak is az egyéni vállalkozók (PFA) és a gazdasági tevékenységet folytató civil szervezetek mellett. Olyan szolgáltatások kerülnek be a vissza nem térítendő külső forrásokból és az állami költségvetés társfinanszírozásából támogatott beruházási területek közé, mint a vásár-, rendezvény- és kiállításszervezés.

  • Fotó: Török Enikő
    Fotó: Török Enikő

A 2020/130-as sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezet célja a vissza nem térítendő külső forrásokból történő pénzügyi támogatás nyújtása a 2014–2020-es Versenyképességi Operatív Programon (POC) keresztül a COVID-19 járvány okozta gazdasági válság enyhítésére. Az anyagi segítséget mikrotámogatások formájában kaphatják meg olyan egyéni vállalkozók, gazdasági tevékenységet végző civil szervezetek vagy kis- és középvállalkozások, amelyek működését akadályozták vagy lehetetlenné tették a szükségállapotban és a veszélyhelyzetben hozott intézkedések. A támogatást a forgótőke fenntartására és/vagy befektetésekre lehet fordítani.

Forgótőke-támogatást kaphatnak a kultúra, a sport, az oktatás terén, illetve a szociális téren közhasznú tevékenységet kifejtő civil szervezetek, valamint azok, amelyek vásárok, üzleti fórumok, IT-fórumok, pénzügyi, digitális, műszaki, stratégia és menedzsment tematikájú események megszervezésével foglalkoznak. A befektetési támogatásokat kulturális tevékenységet végző kis- és középvállalkozások és gazdasági tevékenységgel rendelkező civil szervezetek, illetve a szociális téren közhasznú tevékenységet kifejtő civil szervezetek kaphatják meg – áll a módosított szövegben. A képviselőház döntő fórumként szavazott a tervezetről.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2614
szavazógép
2020-10-21: Belföld - :

Alkotmányos a karanténtörvény

Elutasította az alkotmánybíróság tegnap az ombudsman óvását, amelyet az új karanténtörvény egyes rendelkezései ellen emelt augusztusban.
2020-10-21: Belföld - :

Hírsaláta

SZAKKÉPZETLENEK AZ IGAZGATÓTANÁCSBAN. A legnagyobb állami cég, a Romgaz gázvállalat igazgatótanácsába három olyan tagot készül kinevezni a liberális kabinet, akiknek életrajzuk és szakmai tapasztalatuk alapján semmi közük nincs az energetikai ágazathoz.