Alelnököket választott a megyei tanács

2020. október 26., hétfő, Közélet

Ellenszavazat nélkül, titkos szavazással választotta meg alelnökeit a megyei tanács képviselő-testülete, az új mandátum idején Henning László, valamint a 29 éves Jakab István Barna segíti munkájában Tamás Sándor elnököt. A szabadtéri ülésen a testület a szakbizottságok összetételéről is döntött.

A rövid tanácsülést követő sajtótájékoztatón Tamás Sándor kifejtette, az eddigi tevékenységek mellett a következő időszakban hangsúlyt fektetnek az uniós és a román kormány által meghirdetett pályázati források lehívására. Ennek érdekében a megyei önkormányzaton belül hamarosan átalakításokra kerül sor, koncepcióváltás, illetve kiegészítés következik, mondta, hiszen az a cél, hogy Háromszék is részese legyen olyan jelentős regionális projekteknek, mint amilyen a vidombáki reptér vagy a megyét érintő autópálya, a brassói regionális kórház megépítése.

A korábbi tisztségébe újraválasztott Henning László arról beszélt, az elindított pályázatok folytatása mellett a következőkben is prioritást élvez – a jelenlegi helyzetből adódóan – a megyei kórház, melyet álláspontja szerint folyamatosan fejleszteni kell. A közelgő új uniós pénzügyi ciklus kapcsán kifejtette, kiemelten figyelnek arra, hogy a háromszéki községek jól pályázzanak, mert ellenkező esetben nagyobb szabadék alakul ki a városok és falvak között.

Az alelnöki tisztségbe megválasztott Jakab István Barna elmondta, külföldön és itthon szerzett tapasztalatait kívánja kamatoztatni a megye fejlődése érdekében, mint fogalmazott: ahogy eddig Székelyföldet segítette a repülőtér építésében, úgy szeretné Háromszéket segíteni más, nagy projektek megvalósításában is. Felidézte, sepsiszentgyörgyi születésű, Bukarestben szerzett repülőmérnöki képesítést, egy ideig Hollandiában dolgozott Európa legnagyobb légi irányító központjában, Maastrichtban, majd Bukarestben a Blue Air légitársaságnál tevékenykedett. Időközben döntött, itthon szeretne a továbbiakban dolgozni, így néhány éve a brassói reptér építésének projektmenedzsmentjével kezdett foglalkozni.

A megyei önkormányzatnál tizenkét éve létrehozott megyemenedzseri tisztséget közel kilenc éve Kovács Ödön tölti be, aki ismét megbízást kapott, csütörtökön újabb szerződést írt alá vele az intézmény.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2616
szavazógép
2020-10-26: Közélet - Hecser László:

Isten engem úgy segéljen! (Megalakult Barót tanácsa)

Péntek délután a művelődési ház nagytermében beiktatták Barót új polgármesterét, Benedek-Huszár Jánost és megalakult a városi képviselő-testület. Az elöljáró az eskütételt követő beszédében úgy fogalmazott, összefogással és kitartó munkával fejlődés érhető el.
2020-10-26: Közélet - :

Két baleset, egy törvényszegés

Két, könnyebb sérülést okozó baleset is történt október 22-én kora délután megyénkben. 15 óra tájban Kézdivásárhelyen a Gyárak utcájában egy Brassó felől jövő gépkocsi 22 éves sofőrje nem adott elsőbbséget a megfelelően kijelölt gyalogátjáróra lelépő 18 éves lánynak, és elsodorta.