Két baleset, egy törvényszegés

2020. október 26., hétfő, Közélet

Két, könnyebb sérülést okozó baleset is történt október 22-én kora délután megyénkben. 15 óra tájban Kézdivásárhelyen a Gyárak utcájában egy Brassó felől jövő gépkocsi 22 éves sofőrje nem adott elsőbbséget a megfelelően kijelölt gyalogátjáróra lelépő 18 éves lánynak, és elsodorta.

Az áldozatot kórházba szállították, sérülése nem volt súlyos. Egy órával később Sepsiszentkirályból jelentették, hogy egy Sepsiszentgyörgyre tartó gépkocsi egy bal kanyarban kisodródott az úttestről, egy kerítésnek ütközött, majd felborult. Egy 68 éves férfi vezette, aki szintén megúszta könnyebb sérülésekkel. Egyik sofőr leheletében sem mértek alkoholt, de azért bekísérték őket vérvételre, és mindkettőjük ellen testi sértés miatt indítottak eljárást. Ugyanazon a napon, délelőtt tíz órakor a sepsiszentgyörgyi Kós Károly utcában egy forgalomba be nem írt autót azonosítottak a rendőrök, 37 éves vezetője ellen bűnvádi eljárást indítottak. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2429
szavazógép
2020-10-26: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Alelnököket választott a megyei tanács

Ellenszavazat nélkül, titkos szavazással választotta meg alelnökeit a megyei tanács képviselő-testülete, az új mandátum idején Henning László, valamint a 29 éves Jakab István Barna segíti munkájában Tamás Sándor elnököt. A szabadtéri ülésen a testület a szakbizottságok összetételéről is döntött.
2020-10-26: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Korlátozások újabb háromszéki településeken

Immár Kilyén, Kézdialmás, Bélmező, Uzonkafürdő, Sepsibesenyő, Páké, Zalánpatak, Kézdiszentkereszt és Sepsiszentkirály is vörös besorolású településnek számít, miután mindegyikben meghaladta a három ezreléket a koronavírus-fertőzöttségi arány. A megyei vészhelyzeti bizottság október 22-i, majd 25-i határozatában rögzítette azokat a megszorító intézkedéseket, melyek a járvány megfékezését célozzák. Megyeszinten az előző 14 napban regisztrált, ezer lakosra eső új megbetegedések száma meghaladta a kettőt.