Hírsaláta

2020. október 27., kedd, Belföld

HATÓSÁGI FELÜGYELETBEN A POLGÁRMESTER. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vádat emelt George Scripcaru, Brassó leköszönő polgármestere ellen. Scripcarut azzal vádolják, hogy augusztus 12-én megfenyegette annak a cégnek az egyik alkalmazottját, amely a közszállítási buszokon történő reklámozással foglalkozott.

A vád szerint a polgármester azt nehezményezte, hogy a buszokon elhelyezett LCD-képernyőkön a választásokon ellenjelöltként szereplő USR–Plus alakulat jelöltjeit népszerűsítették. A korrupcióellenes ügyészség 60 napig hatósági felügyelet alá helyezte George Scripcarut zsarolás miatt. Ugyanakkor George Mihai Corneát, a Brassói Közszállítási Vállalat vezetőjét zsarolásban való cinkosság miatt ugyancsak hatósági felügyelet alá helyezték. George Scripcarunak 75 ezer lej, George Mihai Corneának 35 ezer lej óvadékot kellett kifizetnie. (Transindex)

NYERÉSZKEDŐK. Hamisítás, csalás és 17 áldozat halálát okozó szándékos emberölés vádjával bíróság elé állítottak két iraki és egy jordániai állampolgárt, akik beismerték, hogy 70 százalékban metilalkoholt, valamint vizet és kék tojásfestéket tartalmazó folyadékot palackoztak és adtak el „egészségügyi szeszként”. Az elkövetők a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli állapot idején próbáltak hasznot húzni abból, hogy az országban többszörösére ugrott a fertőtlenítőszerek iránti kereslet. A vád szerint az általuk hamisított és egy nagybani kereskedő révén a moldvai Iași megye legalább hat településén forgalmazott Sante Med nevű termék 17 ember halálát okozta április második felében, amíg a hatóságok rájöttek, hogy tömeges metilalkohol-mérgezés történt. A mérgező anyag koncentrációja olyan magas volt, hogy egyes áldozatok holttestében a halálos dózis háromszázszorosát mutatta ki az igazságügyi orvosszakértő. (MTI)

JÓL MEGY A FUTÁRSZOLGÁLATOKNAK. Több mint ezer embert tervez alkalmazni országszerte az Urgent Cargus futárszolgálat. Jelenleg a vállalat alkalmazottjainak és bedolgozóinak a száma meghaladja az ötezret. A cég közleménye értelmében a pandémia és a szükségállapot ideje alatt a munkamennyiség a tavalyi évhez képest 33 százalékkal nőtt a vállalatnál, mivel az emberek többsége inkább online vásárolt, ezért van szükség az alkalmazottak számának növelésére. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2430
szavazógép
2020-10-27: Belföld - :

Marosvásárhely mindenkié (Beiktatták Soós Zoltán polgármestert)

Kulturális sokszínűséget, a közösség döntésekbe való bevonását és átláthatóságot ígért tegnapi beiktatásán Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.
2020-10-27: Belföld - :

Elodázták a döntést

Kvórumhiány miatt két alkalommal is elhalasztották tegnap a szenátus házbizottságának ülését.