Elodázták a döntést

2020. október 27., kedd, Belföld

Kvórumhiány miatt két alkalommal is elhalasztották tegnap a szenátus házbizottságának ülését.

  • Fotó: Digi24
    Fotó: Digi24

A testület ülésének napirendjén szerepelt többek között Klaus Iohannis államfő igénylése annak a törvénynek az újbóli megfontolására vonatkozóan, amely a törvényhozás hatáskörébe utalja a parlamenti választások időpontjának kijelölését. A házbizottságnak a feladata továbbküldeni az igénylést az illetékes szakbizottságoknak. Ugyanakkor a felsőház határon túli románokért felelős bizottságának szintén tegnapi ülésén kellett volna véleményeznie azt a törvényjavaslatot, amely jövő márciusra halasztaná a parlamenti választásokat, a tervezet vitáját azonban elnapolták.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2295
szavazógép
2020-10-27: Belföld - :

Hírsaláta

HATÓSÁGI FELÜGYELETBEN A POLGÁRMESTER. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vádat emelt George Scripcaru, Brassó leköszönő polgármestere ellen. Scripcarut azzal vádolják, hogy augusztus 12-én megfenyegette annak a cégnek az egyik alkalmazottját, amely a közszállítási buszokon történő reklámozással foglalkozott.
2020-10-27: Belföld - :

Akkreditáció nélkül

Rendeletben vonta vissza a plágiumbotrányai miatt hírhedtté vált bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémia doktori iskolájának jogi, valamint közrendfenntartási és nemzetbiztonsági részlege akkreditációját Monica Anisie tanügyminiszter.