Akkreditáció nélkül

2020. október 27., kedd, Belföld

Rendeletben vonta vissza a plágiumbotrányai miatt hírhedtté vált bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémia doktori iskolájának jogi, valamint közrendfenntartási és nemzetbiztonsági részlege akkreditációját Monica Anisie tanügyminiszter.

A törvény értelmében a két doktori iskola öt év múltán kérelmezheti ismét az akkreditációt. A plágiumokról Emilia Șercan oknyomozó újságíró számolt be, aki kiderítette, hogy magas rangú politikai és közigazgatási pozíciókat betöltő személyek – köztük Victor Ponta volt miniszterelnök és Gabriel Oprea volt miniszterelnök-helyettes – szereztek érdemtelenül doktori címet. Az ellenőrzések során 61 dolgozat esetében bizonyosodott be a plágiumgyanú, amelyeket 2011 és 2016 között védtek meg sikeresen szerzőik. A média szerint történelmi döntésről van szó, hiszen a plágiumok miatt – amelyek más egyetemeket is érintettek – először függesztik fel egy felsőoktatási intézmény doktori iskolájának a működési engedélyét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2616
szavazógép
2020-10-27: Belföld - :

Elodázták a döntést

Kvórumhiány miatt két alkalommal is elhalasztották tegnap a szenátus házbizottságának ülését.
2020-10-27: Belföld - :

Érvényes a mandátuma

Elfoglalhatja Nicuşor Dan a bukaresti főpolgármesteri tisztséget, miután a fővárosi ítélőtábla végleges döntésében elutasította a mandátumának érvénytelenítését kérő 52 fellebbezést.