Érvényes a mandátuma

2020. október 27., kedd, Belföld

Elfoglalhatja Nicuşor Dan a bukaresti főpolgármesteri tisztséget, miután a fővárosi ítélőtábla végleges döntésében elutasította a mandátumának érvénytelenítését kérő 52 fellebbezést.

  • Fotó: G4Media.ro
    Fotó: G4Media.ro

Október 12-én a bukaresti törvényszék érvényesnek nyilvánította Nicuşor Dan mandátumát, de nem iktathatták be tisztségbe, mivel 52 személy megfellebbezte a döntést. A fellebbezéseket azonban az ítélőtábla elkésettség miatt elutasította és megerősítette a törvényszék döntését. Nicuşor Dan néhány nappal ezelőtt úgy nyilatkozott, a Szociáldemokrata Párt tanácsosai és „a párthoz közel álló” más személyek által benyújtott fellebbezések legalább egy héttel késleltetik tisztségbe iktatását.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2301
szavazógép
2020-10-27: Belföld - :

Akkreditáció nélkül

Rendeletben vonta vissza a plágiumbotrányai miatt hírhedtté vált bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémia doktori iskolájának jogi, valamint közrendfenntartási és nemzetbiztonsági részlege akkreditációját Monica Anisie tanügyminiszter.
2020-10-27: Világfigyelő - :

Ukrajna kitámadta Magyarországot

A kijevi külügyminisztérium a választási folyamatba való közvetlen beavatkozással vádolta meg Budapestet vasárnap este kiadott nyilatkozatában, „kemény reakciót” helyezve kilátásba. Tegnap már be is kérették az ukrán külügyminisztériumba Íjgyártó István kijevi magyar nagykövetet, és tiltakozó jegyzéket adtak át neki. Az ukrán külügy arra reagált, hogy Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a nap folyamán közösségi oldalán írt bejegyzésében a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelöltjei és Babják Zoltán beregszászi polgármester melletti szavazásra buzdította a kárpátaljai magyarokat.