Nevet kapott a műjégpálya

2020. október 27., kedd, Közélet

A világjárvány miatt a múlt héten különösebb ünnepség nélkül került fel a műjégpálya homlokzatára Deme László neve.  

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A névadásról szóló határozattervezetet Bokor Tibor polgármester a júliusi, online megtartott tanácsülésen terjesztette elő. A határozattervezetben az állt, hogy a műjégpálya vegye fel Deme László nyugalmazott tanár, Pro Ube díjas közéleti személyiség nevét.

A jövő év elején 80. születésnapját ünnepelő id. Deme László nem csak tanárként és iskolaigazgatóként írta be nevét a város történetébe, hanem a város sportéletében is közismert az ügybuzgalma, sport iránti rajongása és szeretete. Neki köszönhetően kapott a rendszerváltás után ismét új lendületet a jégkorong Kézdivásárhelyen. Deme László 1954 és 1967 között aktív jégkorongozóként csapatával több évben is az országos élvonalba került. Nyugdíjba vonulása után önkormányzati képviselőként oroszlánrészt vállalt a műjégpálya elkészítésében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2301
szavazógép
2020-10-27: Közélet - Bokor Gábor:

Földgázra pályáznak Uzonban

Földgázhálózat kiépítésének finanszírozására pályázik Uzon község polgármesteri hivatala. Beszerezték a megyei és állami szervektől szükséges jóváhagyásokat, a pályázat révén az Európai Unió költségvetéséből számítanak vissza nem térítendő támogatásra.
2020-10-27: Közélet - :

Gyűjtsük külön a papírt és a műanyagot

Jövő hónap elejétől külön konténerekben gyűjti Sepsiszentgyörgyön a Tega Rt a műanyag és a papír hulladékot – adta hírül közleményében a köztisztasági vállalat.