Ingyenes szűrővizsgálatok

2020. október 28., szerda, Belföld

Döntő házként fogadta el tegnap a képviselőház az RMDSZ-nek azt a törvénytervezetét, amelynek értelmében az állami egészségügyi biztosítással rendelkező személyeknek joguk van ingyenes szűrővizsgálatokra.

A páciensek jogairól szóló, 2003/46-os törvényt kiegészítő és módosító tervezet kimondja, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál biztosított pácienseknek joguk van a térítésmentes szűrővizsgálatokra. A páciensek maguk igényelhetik az ingyenes szűrést, mihelyt a kockázati csoportba sorolták őket, vagy szakorvosi javaslatra, küldőpapírral jelentkezhetnek vizsgálatra.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1921
szavazógép
2020-10-28: Belföld - :

A vírus növelte a hiányt

Az idei első kilenc hónapban 62,27 milliárd lej (12,77 milliárd euró) volt az államháztartás hiánya, ami a bruttó hazai termék (GDP) 6,36 százaléka. Florin Cîțu pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a hiány fele adódott abból, hogy kedvezmények formájában segítették a cégeket, beruházásokat hajtottak végre, illetve más rendkívüli kiadások is terhelték az államháztartást a koronavírus-járvány miatt.
2020-10-28: Belföld - :

Adómentesség

Adómentességet fognak élvezni ezután azok a gyógynövény-termelők is, akik kevesebb mint két hektár területen termesztik ezen növényeket – mutatott rá Benedek Zakariás, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője azt követően, hogy a parlament alsóháza megszavazta az RMDSZ által kidolgozott törvénytervezetet.