Ismét fizetni kell a parkolásért Kézdivásárhelyen

2020. október 28., szerda, Közélet

A szükségállapot, majd a vészhelyzet idejére Kézdivásárhely önkormányzata közel nyolc hónapja ingyenessé tette a parkolást Kézdivásárhelyen. A szolgáltatásért november másodikától, hétfőtől újra fizetni kell.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A fizetős parkolás a Gábor Áron teret, a Petőfi Sándor utca Boldog Özséb-templomig tartó szakaszát, az egykori kaszárnya előtti parkolót, a Függetlenség utcát, az Ady Endre utcát, a Kossuth Lajos és a Márton Áron teret, a Szőcs József utcát, a Vasút utca egy részét, valamint a Dózsa György utat érinti. A parkolásért munkanapokon reggel fél kilenc és délután fél öt között kell fizetni.

A bérletárak és napidíjak nem változtak. Azon havi vagy éves bérletek időtartama, amelyeket a felfüggesztés előtt vásároltak meg, automatikusan hosszabbodik annyi nappal/hónappal, ahány kiesett a járványhelyzet okozta leállás miatt. Ezért arra kérik azokat a lakókat, akik márciusban havi vagy márciusig éves bérletet váltottak, hogy keressék fel a városháza adó- és illetékirodáját a bérlet érvényességének tisztázása érdekében. 

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1921
szavazógép
2020-10-28: Közélet - Fekete Réka:

Az alkalmazottak többsége koronavírusos (Nehéz helyzetben a Zathureczky Berta idősotthon)

Soha nem volt ilyen nehéz helyzetben a sepsiszentgyörgyi idősek otthona, mint jelenleg, mivel huszonhárom helyett alig kilencen dolgoznak. Négy asszisztens helyett ketten látják el az egészségügyi feladatokat, négy ápolóból egy maradt, három szakácsból szintén egy, az igazgató beszerzéssel is foglalkozik, két takarító és két kapus még a helyén van. 
2020-10-28: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Jól haladnak a főtérrel

Jó ütemben dolgoznak Sepsiszentgyörgyön a főtér felső részén, s a jelek szerint a munkálatok már a december 11-ére kitűzött határidő előtt lezárulnak.