Jól haladnak a főtérrel

2020. október 28., szerda, Közélet

Jó ütemben dolgoznak Sepsiszentgyörgyön a főtér felső részén, s a jelek szerint a munkálatok már a december 11-ére kitűzött határidő előtt lezárulnak. 

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az új térrész magasabb a meglévőnél, a szintkülönbséget szabálytalanul hullámzó lépcsősorral hidalják át. A kőburkolatot a Gábor Áron utca felé kisebb zöldövezet oldja –már nő is a fű rajta –, oda fut ki a parkot a ’48-as emlékműnél rézsútosan átszelő, a mostani beavatkozással meghosszabbított sétány is. A parkhoz enyhe lejtővel csatlakozik a készülő felső szint, a prefektúra és a megyeháza előtt korlát szegélyezi a járda fölé magasodó peremet. 

A munkálatok nyáron kezdődtek újra négy év szünet után, ami nagyrészt a prefektúrával való pereskedéssel telt. Az önkormányzat ugyanis inkább a parkot szerette volna bővíteni egy merész – lehullott sárkányra emlékeztető – zöld térelemmel, ám ez az elképzelés állami szintű ellenállásba ütközött, ezért a városvezetés úgy döntött, hogy a már elkészült főtérhez hasonlóan alakítja ki a félbemaradt területet. 

Az új térrészen is többféle rendezvényt lehet majd szervezni, a tervek szerint telente ott helyezik el a korcsolyapályát, Szent György Napokon pedig a nagyszínpadot. 

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2295
szavazógép
2020-10-28: Közélet - Iochom István:

Ismét fizetni kell a parkolásért Kézdivásárhelyen

A szükségállapot, majd a vészhelyzet idejére Kézdivásárhely önkormányzata közel nyolc hónapja ingyenessé tette a parkolást Kézdivásárhelyen. A szolgáltatásért november másodikától, hétfőtől újra fizetni kell.
2020-10-28: Közélet - :

Átfogó ellenőrzések, bírságoltak a hatóságok

Huszonkét bevetésen több mint 200 rendőr, csendőr, valamint más intézmények szakemberei ellenőrizték Háromszék-szerte, miként tartja be a lakosság és a kereskedelmi társaságok a járvány terjedését megelőző intézkedéseket.