Átfogó ellenőrzések, bírságoltak a hatóságok

2020. október 28., szerda, Közélet

Huszonkét bevetésen több mint 200 rendőr, csendőr, valamint más intézmények szakemberei ellenőrizték Háromszék-szerte, miként tartja be a lakosság és a kereskedelmi társaságok a járvány terjedését megelőző intézkedéseket.
 

  • Fotó: Libertatea.ro
    Fotó: Libertatea.ro

A kormánybiztosi hivatal tegnapi közleménye szerint a hatóságok 24 óra alatt közel ezer személyt kerestek fel vagy igazoltattak, továbbá 41 céget, 58 gépkocsit és 9 tömegközlekedési járművet, vendéglátó egységeket is ellenőriztek. Mivel nem viseltek maszkot, 22 személyt figyelmeztettek, illetve megbírságoltak összesen 5500 lejre. A prefektúra tájékoztatója szerint a járvány kezdete óta megyénkben összesen 1999 igazolt koronavírus-fertőzést jegyeztek, 1412 személyt gyógyultnak nyilvánítottak, a vírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma pedig 58-ra emelkedett: tegnap három halálesetről számoltak be a hatóságok. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1923
szavazógép
2020-10-28: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Jól haladnak a főtérrel

Jó ütemben dolgoznak Sepsiszentgyörgyön a főtér felső részén, s a jelek szerint a munkálatok már a december 11-ére kitűzött határidő előtt lezárulnak. 
2020-10-28: Közélet - Iochom István:

Befejezés előtt a haralyi ravatalozóház

Vége felé közeledik a haralyi ravatalozóház építése. Ez az építmény eltér a gelencei Szaladári és Ladiai temetőben találhatóktól, mivel a haralyinak más volt a tervezője.