Befejezés előtt a haralyi ravatalozóház

2020. október 28., szerda, Közélet

Vége felé közeledik a haralyi ravatalozóház építése. Ez az építmény eltér a gelencei Szaladári és Ladiai temetőben találhatóktól, mivel a haralyinak más volt a tervezője.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A lefödést tartó nyolc oszlopot Kelemen Dénes nyugalmazott tanító, gelencei fafaragó készítette el, aki kopjafamotívumokat vitt rájuk, így azok egy része a nőket jelképező tulipánmintával, mások pedig a férfiakra utaló dárdahegy-motívummal vannak díszítve. A ravatalozóházat a gelencei önkormányzat önerőből, a helyi költségvetésből építette fel és a tervek szerint november elsején, Mindenszentek napján adják át rendeltetésének – tudtuk meg Ilyés Botond gelencei polgármestertől. 
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2308
szavazógép
2020-10-28: Közélet - :

Átfogó ellenőrzések, bírságoltak a hatóságok

Huszonkét bevetésen több mint 200 rendőr, csendőr, valamint más intézmények szakemberei ellenőrizték Háromszék-szerte, miként tartja be a lakosság és a kereskedelmi társaságok a járvány terjedését megelőző intézkedéseket.
 
2020-10-28: Közélet - Fekete Réka:

Tíz esetből hat sepsiszentgyörgyi (Koronavírus-fertőzések települések szerint)

A megyei közegészségügyi igazgatóság tegnapi adatai szerint az utóbbi tizennégy napban 278 megyeközponti lakos fertőződött meg az új típusú koronavírussal, ezzel Sepsiszentgyörgy listavezető Háromszéken, az utóbbi két hétben a megyében jegyzett esetek 59,40 százalékát itt regisztrálták. Így a fertőzési ráta – az ezer lakosra számított fertőzések száma az elmúlt 14 napban – elérte a 4,42-es mutatót. Ágoston László, a közegészségügyi igazgatóság vezetője lapunknak elmondta, az adatok óráról órára változnak, az általa összeállított összesítő is naponta többször módosul, az igazgató a tegnap délben rendelkezésre álló adatok alapján ismertette a helyzetet.