Megáldották a haralyi ravatalozóházat

2020. november 2., hétfő, Közélet

A mindenszentek és halottak napja előtti szombaton nem mindennapi eseményre került sor a közigazgatásilag Gelencéhez tartozó Haraly faluban.

A Szűz Máriának szentelt műemlék jellegű római katolikus templomban dr. Kerekes László segédpüspök celebrált ünnepi szentmisét. A hívek nagy szeretettel és tisztelettel fogadták a Kézdivásárhelyen született, de gelencei származású segédpüspököt, aki a november 5-i gelencei Szent Imre-búcsús szentmise díszmeghívottja és fő celebránsa is lesz. Az ünnepi szentmisét követően a hívek a temetőbe vonultak, ahol a segédpüspök megáldotta az új ravatalozóházat, amely a gelencei önkormányzat költségvetéséből és a hívek adományaiból készült el. A főpapi áldás után a Haralyban született Nagy József kézdimartonosi plébános, szentszéki tanácsos szólt az egybegyűltekhez, és köszönetet mondott a haralyi hívek nevében a segédpüspöknek, majd Bereczi István gelencei plébános üdvözletét Bereczki Attila segédlelkész tolmácsolta. A segédpüspököt Haralyba a Gelencén született Oláh Zoltán kanonok is elkísérte. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2431
szavazógép
2020-11-02: Közélet - Iochom István:

Százéves asszonyt köszöntöttek (Gelence)

Ilyés Botond János, Gelence új polgármestere és Bereczki Attila római katolikus segédlelkész családi portáján kereste fel és köszöntötte pénteken az aznap 100. életévét betöltő özv. Cseh Jenőné Timár Irént, a nagyközség legidősebb polgárát, akinek az önkormányzat nevében elismerő díszoklevelet adtak át.
2020-11-02: Közélet - :

Ellenőrzik a maszkviselést

Átfogó ellenőrzésen vizsgálták a rendőrök Háromszék-szerte a járvány megelőzését célzó hatósági intézkedések betartását.