Ellenőrzik a maszkviselést

2020. november 2., hétfő, Közélet

Átfogó ellenőrzésen vizsgálták a rendőrök Háromszék-szerte a járvány megelőzését célzó hatósági intézkedések betartását.

Az előző hét folyamán 3241 személyt, 129 céget, 77 személyszállító járművet és közel 160 vendéglőt, teraszt, parkot és játszóteret kerestek fel, minden esetben a távolságtartást és az egészségvédelmi szabályok betartását ellenőrizték. Az akció során 82 alkalommal tapasztaltak szabálysértést, ennek nyomán összesen 29 ezer lejre bírságolták az érintetteket. Október 28-án a vasútállomásokon és vonatokon zajlott hasonló ellenőrzés. A hatóságok emlékeztetnek: a vasúti szerelvényeken, várótermekben és a peronokon egyaránt kötelező a távolságtartás és a maszk viselése, ugyanakkor azt javasolják az utasoknak, ha tehetik, kerüljék a tömeget, a csúcsidőben közlekedő vonatokkal való utazást. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2155
szavazógép
2020-11-02: Közélet - :

Megáldották a haralyi ravatalozóházat

A mindenszentek és halottak napja előtti szombaton nem mindennapi eseményre került sor a közigazgatásilag Gelencéhez tartozó Haraly faluban.
2020-11-02: Közélet - :

Fejszével rongált

Szóváltásba keveredett egy járművezető és egy állatait terelő gazda, az ügyről – mely végül tettlegességig fajult – a rendőrség is beszámolt pénteken.