Minden csepp vér számítÉletmentő sportolók

2020. november 3., kedd, Közélet

Alig néhány hete a helyi kutyamenhelyen jótékonykodtak, már tervezik a decemberi adománygyűjtést, de a kettő között sem telnek segítségnyújtás nélkül a megyeszékhelyi Sepsi-SIC Sportklub tagjainak napjai. A napokban véradással járultak hozzá az életmentéshez szükséges vértartalékok bővítéséhez.

  • Kovács Renáta kosárlabdázó véradás közben. Fotó: Miska Brigitta
    Kovács Renáta kosárlabdázó véradás közben. Fotó: Miska Brigitta

Kovács Renáta kosárlabdázó szerint nagyszerű ötlet volt, hogy klubjuk kezdeményezte a segítségnyújtást. „Hallottuk hírét, hogy a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház a járványidőszakban komoly vérhiánnyal küszködik. Számomra teljesen természetes volt, hogy vért adtam, hiszen csupán tíz percembe került, viszont ezzel életeket menthetek, ami felemelő érzés. Fontos, hogy ebben a helyzetben gondoljunk másokra is, ezért aki teheti, adjon vért. Az összefogás jelentheti a megoldást a vérhiány orvoslására, mondhatni minden csepp vér számít, amivel jelentős segítséget nyújthatunk embertársainknak” – mondta a Háromszéknek Kovács Renáta, a Sepsi-SIC kosárlabdázója.

Az edző, a gyógytornász és néhány kosárlabdázó, illetve kézilabdázó azért adott vért, mert a klub életében kezdettől fontos a szükséget szenvedők megsegítése, időszakonként ezért szerveznek jótékonysági akciókat, de nem szerepelni szeretnének, hanem azt, hogy minél többen kövessék példájukat. A véradáskor kapott élelmiszerjegyeket a sportolók jótékony célra szánták, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezetének ajánlották fel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2431
szavazógép
2020-11-03: Gazdakör - :

Igazságtalan a referenciaév figyelembevétele

Adrian Oros mezőgazdasági miniszter szerint az állattenyésztési támogatásokat a tényleges tenyésztőknek kell kifizetni, és nem azoknak, akik egy 2013-as adatbázisban szerepelnek. A miniszter a szarvasmarhák birtoklásának referenciaévére utalt, ezt az előírást nemrég módosította az Európai Parlament.
2020-11-03: Közélet - Nagy D. István:

A MIÉRT is véradásra biztat

Múlt pénteken érkezett Sepsiszentgyörgyre a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) nemrégiben indított Magam adom elnevezésű véradó kampánya, melyhez a Háromszéki Ifjúsági Tanács is társult. A háromszéki kampányindítón a két szervezet helyi képviselői, valamint Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere is csatlakozott a véradókhoz. A kezdeményezés célja, hogy enyhítse a koronavírus-járvány okozta vérhiányt, Erdély-szerte véradásra szólítva fel a lakosságot.