Ismét csodára készülnek Baróton

2020. november 4., szerda, Közélet

A koronavírus-járvány nehezíti dolgukat, de az erdővidéki sérült gyermekek és fiatalok fejlesztését és foglalkoztatását vállaló Laura Ház Egyesület kitart, és idén is megszervezi a Fogadjunk, hogy kibírod jótékonysági futóversenyt. A hétvégén, november 7–8-án sorra kerülő esemény különlegessége, hogy nem a megszokott helyen, a Baróti Szabó Dávid Középiskola sportpályáján, illetve a város utcáin kerül rá sor, hanem kizárólag a virtuális térben.

  • Amikor még nem virtuális térben kellett jótékonysági futóversenyt szervezni Baróton.  A szerző archív felvétele
    Amikor még nem virtuális térben kellett jótékonysági futóversenyt szervezni Baróton. A szerző archív felvétele

A népszerűsítésben nemcsak az egyesület tagjai vettek részt, hanem az ügyet számos Erdővidékről elszármazott is felkarolta, akik támogató videóüzenetet küldtek és osztottak meg, mások meg ismerőseiket szólították meg sikeresen. A szokatlannak mondható helyszín nem elriasztotta, hanem éppen ellenkezőleg, összehozta a Laura Ház tevékenységét támogatni kívánókat, aminek köszönhetően az elmúlt bő két hétben már 110-nél többen tettek különféle felajánlást. Volt, aki Magyarországról, Hollandiából, Írországból vagy éppenséggel az Egyesült Államokból jelezte, fontos neki az a munka, amit a Laura Ház végez, ezért kész támogatni futásával vagy biciklizésével, s minden bizonnyal akad majd olyan is, aki – ahogy az egyesületi felhívásában állt – futópadon teljesíti a távot.

Cseresznyés Emília úgy nyilatkozott, nagy öröm számukra, hogy ilyen sokan jeleztek vissza és támogatásukról biztosították őket. Fontos, hogy az immár ötödik alkalommal megszervezett versenyük ugyanolyan jól sikerüljön, mint az előbbi négy, mert költségvetésük fontos részét képezi annak a bevétele; támogatást több helyről kapnak, pártfogóik is vannak, de mindaz nem lenne elég a zökkenőmentes működésükhöz. „Nagyon jó érzés volt látni, milyen sokan szeretik az egyesületet, és azt ki is fejezik. Volt, aki hetekkel ezelőtt írt ránk azzal, hogy idén megszervezzük-e ezt a számára is fontos eseményünket, egy fiatal fiú Írországból azzal keresett meg, hogy bár nem ismer minket, de szeretne felajánlást tenni, az elszármazottakat jóformán meg sem kellett kérni, hogy videóüzenetet küldjenek, mert küldték és osztották anélkül is. Ez az összefogás reménnyel tölt el” – mondta az egyesület vezetője.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2619
szavazógép
2020-11-04: Belföld - :

Szili Katalin: most a választókon a sor

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szerint „hosszú távon sikerre ítélheti a romániai magyarság ügyét” az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) megállapodása az erdélyi magyar közösség országos ügyeinek összehangolt képviseletéről és a parlamenti választásokon való együttműködésről.
2020-11-04: Közélet - Iochom István:

Megújul a református műemlék templom (Dálnok)

Több mint 3,2 millió lejes támogatást ítélt meg a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség európai uniós alapokból a dálnoki református műemlék templom felújítására, az önrész 55 252 lej. A Bethlen Gábor Alap közel 28 millió forintos támogatást nyújtott. Az értékes műemlék épület külső-belső tatarozására kiírt közbeszerzést a sepsiszentgyörgyi Baumeister Kft. nyerte meg. A megyei tanács az építési engedélyt 2019. május 31-én bocsátotta ki, az átadási határidő 2021. december 31.