Nagy-BritanniaMeghaladta az ötvenezret a halálos áldozatok száma

2020. november 12., csütörtök, Világfigyelő

Meghaladta az 50 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Nagy-Britanniában. Boris Johnson miniszterelnök szerint van remény arra, hogy a dolgok most már jobbra fordulnak. Az Egyesült Államok, Brazília, India és Mexikó után Nagy-Britannia a világon az ötödik, Európában az első olyan ország, ahol meghaladta az 50 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

  • Boris Johnson bizakodó. Fotó: Twitter/ Boris Johnson
    Boris Johnson bizakodó. Fotó: Twitter/ Boris Johnson

A brit egészségügyi minisztérium tegnap este közzétett napi összesítése alapján az elmúlt 24 órában 595 halálesetről érkezett jelentés. Ez azt jelenti, hogy Nagy-Britanniában a kormány számításai szerint eddig 50 361 halálos áldozata van az új típusú koronavírus okozta COVID-19 betegségnek. Nagy-Britanniában eddig 34,5 millió koronavírustesztet végeztek és ezek közül 1 256 725 lett pozitív.

Boris Johnson miniszterelnök az új halálozási adatokra reagálva tegnap este kijelentette: minden egyes haláleset tragédia, de a kormány nagyon nagy reményeket fűz ahhoz, hogy az Angliában e hónap eleje óta érvényben lévő, négy hétre szóló korlátozások eredményeként jobbra fordulnak a dolgok. Hangsúlyozta: a remény egyik forrása az, hogy immár reális kilátás a koronavírus elleni oltás, a másik az, hogy tömegessé vált a gyorstesztek alkalmazása.

Liverpoolban múlt péntek óta tart a koronavírus-gyorstesztek tömeges kipróbálása. A program alapján a félmillió lakosú északnyugat-angliai nagyvárosban mindenki részt vehet bármikor ismételhető koronavírus-szűréseken, azok is, akiknek nincsenek tüneteik. Boris Johnson a program elindítását bejelentő nyilatkozatában közölte: meggyőződése, hogy a tömeges tesztelés és az oltás megjelenése lehetővé teszi a koronavírus legyőzését jövő tavaszra.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2820
szavazógép
2020-11-12: Világfigyelő - :

Mindkét jelölt kormányzásra készül (Amerikai Egyesült Államok)

Az Egyesült Államok visszatér a világpolitikába – jelentette ki Joe Biden demokrata elnökjelölt sajtótájékoztatóján. Mike Pompeo (republikánus) külügyminiszter azt nyilatkozta: békés lesz az átmenet a második Trump-kormányhoz.
2020-11-12: Világfigyelő - :

Befogadnák a munkát végző bevándorlókat (Olaszország)

Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter szerint az illegális bevándorlást törvényes migrációs folyosókkal lehet felszámolni, valamint munkavégzés címén adott tartózkodási engedélyekkel, miközben a római parlament az előd, Matteo Salvini migrációs intézkedéseit módosította.