Tüntetések Berlinben

2020. november 19., csütörtök, Világfigyelő

Csaknem kétszáz embert őrizetbe vett és vízágyúkat is bevetett a rendőrség tegnap Berlinben egy tüntetés után, amelyet a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások ellen tartottak.

A német főváros és az egész ország egyik jelképeként számon tartott Brandenburgi kapunál rendezett demonstráción a nagyjából tízezer résztvevő többsége nem tartotta be a fertőzésvédelmi előírásokat – maszkviselés, távolságtartás –, ezért a rendőrség annak kezdete után röviddel befejezettnek nyilvánította a megmozdulást. A rendőrség tájékoztatása szerint a tüntetők legnagyobb része a felszólítás ellenére nem távozott, ezért a rohamrendőrök kora délután megkezdték a helyszín kiürítését. A tömegben lévő idősek és kiskorúak miatt igyekeztek óvatosan eljárni. A kifárasztásra és a leginkább indulatos tüntetők eltávolítására irányuló művelet késő délután is tartott még. A tömegből számosan a rendőrökre támadtak, késő délutánig 190 embert vettek őrizetbe, kilenc rendőr megsebesült.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1169
szavazógép
2020-11-19: Világfigyelő - :

A csehek és a szlovákok másképp látják

Tomás Petrícek cseh külügyminiszter bízik abban, hogy az európai uniós költségvetési keretet és a helyreállítási alapot érintő vita nem fogja hátráltatni az európai pénzek kifizetését az egyes tag­államoknak.
2020-11-19: Világfigyelő - :

Putyin: súlyos a helyzet néhány régióban

Oroszország egészében irányítható a járványhelyzet, de egy sor régióban nagyon súlyosak az állapotok, és aggasztó a halálozási arány is – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a tegnapi online kormányülésen.