Putyin: súlyos a helyzet néhány régióban

2020. november 19., csütörtök, Világfigyelő

Oroszország egészében irányítható a járványhelyzet, de egy sor régióban nagyon súlyosak az állapotok, és aggasztó a halálozási arány is – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a tegnapi online kormányülésen.

Putyin felszólította a régiók vezetőit, hogy ne kozmetikázzák a helyzetet. „Abszolút elfogadhatatlannak” nevezte ezt a gyakorlatot, és felhívta a figyelmet arra, hogy az alacsony mutatók kérdéseket vethetnek fel a diagnosztika minőségével kapcsolatban. Figyelmeztette a régiók vezetőit a járvány miatti széles körű felhatalmazással járó személyes felelősségre. Az elnök sürgette a 48 órás teszteredmény-normatíva lerövidítését. Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes a tanácskozáson közölte, hogy a koronavírusos új betegek kezelésére alkalmas ágyállomány 81 százaléka foglalt országos szinten, de egyes régiókban kapacitáshiány mutatkozik. Elmondta, hogy az elmúlt másfél hónap alatt a fertőzés előfordulása a két és félszeresére, 100 ezer lakosonként 6,1-ről 15,3-ra nőtt. Beszámolója szerint a legfertőzöttebb régió Oroszországban Karélia, ahol ez a mutató 61,8, a legkevésbé érintett terület pedig Tatárföld, ahol csak 1,8. Közölte, hogy az ország 79 régiójában 23 órától reggel hatig a szórakozóhelyeknek és az éttermeknek be kell zárniuk. A maszkviselés az ország egész területén kötelező.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz a vasárnapi parlamenti választásokon?


eredmények
szavazatok száma 456
szavazógép
2020-11-19: Világfigyelő - :

Tüntetések Berlinben

Csaknem kétszáz embert őrizetbe vett és vízágyúkat is bevetett a rendőrség tegnap Berlinben egy tüntetés után, amelyet a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások ellen tartottak.
2020-11-19: Belföld - :

Ünnepnappá vált a trianoni diktátum évfordulója

Kihirdette Klaus Iohannis államfő azt a törvényt, amely a „trianoni szerződés napjává” nyilvánítja június 4-ét Romániában – közölte tegnap az elnöki hivatal.