Támogatnák a kulturális ipart

2020. november 19., csütörtök, Belföld

Javaslatcsomagot mutatott be tegnapi ülésén a kormány a kulturális ipar állami támogatási rendszerére vonatkozóan, amelynek kezdeti költségvetését 100 millió euróra becsülik – tájékoztatott Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes.

  • Forrás: sepsinet.ro
    Forrás: sepsinet.ro

A támogatás kedvezményezettjei a független kulturális ipar képviselői, a kulturális események, zenei fesztiválok szervezői, a könyvesboltok és a kiadók lesznek, akár civil szervezet, akár vállalkozás formájában fejtik ki tevékenységüket. A kis összegű támogatás lehet fix összegű, 4000 eurós vagy változó összegű, amelyet a 2019-ben eladott jegyek vagy könyvek értékesítéséből származó összeg alapján állapítanak meg. A vonatkoztatási összeg felső határa 800 ezer euró minden kedvezményezett esetében. A támogatás kérelmezőinek be kell iratkozniuk a kulturális ágazat nyilvántartásába (Registrul Sectorului Cultural) – tette hozzá Turcan.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2822
szavazógép
2020-11-19: Belföld - :

Helyi szinten kell járványügyi döntéseket hozni (Kampányban az RMDSZ)

Az RMDSZ az önkormányzatokra bízná, hogy a helyi viszonyoknak megfelelő intézkedésekkel fékezzék meg a járvány terjedését – derült ki az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programjából, melyet tegnapi online sajtótájékoztatójukon ismertetettek a szövetség politikusai.
2020-11-19: Belföld - :

Nem sértett törvényt Iordache kinevezése

Elutasította tegnap az alkotmánybíróság a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség óvását Florin Iordache szociáldemokrata képviselőnek a Törvényhozási Tanács élére történő kinevezésével kapcsolatban.