Nem sértett törvényt Iordache kinevezése

2020. november 19., csütörtök, Belföld

Elutasította tegnap az alkotmánybíróság a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség óvását Florin Iordache szociáldemokrata képviselőnek a Törvényhozási Tanács élére történő kinevezésével kapcsolatban.

  • Fotó: Agerpres
    Fotó: Agerpres

Az alkotmánybíróságnak nem tartozik hatáskörébe olyan szubjektív kérdésben dönteni, mint a jó szakmai hírnév követelményének való megfelelés – olvasható az indoklásban. A liberálisok október 22-én támadták meg az alkotmánybíróságon a parlament azon határozatát, amellyel a Törvényhozási Tanács elnökévé nevezték ki az SZDP-s képviselőt. A liberálisok többek között arra hivatkoztak beadványukban, hogy a parlament határozata sérti a törvényesség elvét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 120
szavazógép
2020-11-19: Belföld - :

Támogatnák a kulturális ipart

Javaslatcsomagot mutatott be tegnapi ülésén a kormány a kulturális ipar állami támogatási rendszerére vonatkozóan, amelynek kezdeti költségvetését 100 millió euróra becsülik – tájékoztatott Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes.
2020-11-19: Belföld - :

Eső után köpönyeg

Szükség van a kórházak egészségügyi gázellátó rendszerének és elektromos hálózatának korszerűsítésére, és ennek érdekében európai alapokat felhasználó finanszírozási programot készítenek elő – jelentette ki tegnap Klaus Iohannis államelnök.