Eső után köpönyeg

2020. november 19., csütörtök, Belföld

Szükség van a kórházak egészségügyi gázellátó rendszerének és elektromos hálózatának korszerűsítésére, és ennek érdekében európai alapokat felhasználó finanszírozási programot készítenek elő – jelentette ki tegnap Klaus Iohannis államelnök.

Szükség van ugyanakkor a jogszabályok módosítására is annak érdekében, hogy a kórházi technológiák rendszerének megfelelő szervizelését és karbantartását hatékonyan lehessen biztosítani, mutatott rá az államelnök a Cotroceni-palotában tartott sajtónyilatkozatában. „Nagyon fontos szerepet játszik ebben a humán erőforrás, és itt az egészségügyi mérnökökre gondolok, akiket nagyobb mértékben be kell vonni a kórházak működési rendszerébe. Mindezeket belefoglalják az egészségügy reformját megvalósítani hivatott törvénycsomagba, amelyen jelenleg a szaktárca dolgozik” – magyarázta Iohannis.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 839
szavazógép
2020-11-19: Belföld - :

Nem sértett törvényt Iordache kinevezése

Elutasította tegnap az alkotmánybíróság a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség óvását Florin Iordache szociáldemokrata képviselőnek a Törvényhozási Tanács élére történő kinevezésével kapcsolatban.
2020-11-19: Belföld - :

Hírsaláta

FELELŐSSÉGRE VONJÁK ŐKET, HA NEM BÜNTETNEK. Dühítő jelenségre hívja fel a figyelmet az Europol rendőrszakszervezet: a rendészeti dolgozók érdekképviselete azt állítja, hogy egyes rendőri vezetők utasításba adták beosztottaiknak, hogy osszanak ki minél több bírságot a koronavírus-járvány nyomán bevezetett korlátozó rendelkezések megsértése miatt.