Új áruház Kovásznán

2020. november 27., péntek, Közélet

Újabb nagyáruházzal gazdagodott Kovászna: a Lidl üzletlánc tegnap nyitotta meg fürdővárosbéli egységét. A bevásárlóközpont a Csoma-líceummal szemben, az egykori malom- és pék­ipari egység helyén épült meg. A Lidl mellett a Penny és a Profi üzletlánc is jelen van Kovásznán.

Gyerő József polgármester érdeklődésünkre elmondta: több szempontból is hasznos a város számára az új nagyáruház. Bővült a kereskedelmi kínálat, új munkahelyek jöttek létre. Fontos, hogy több mint száz parkolóhely is létesült az üzlet körül. Nem utolsósorban javult a városkép, hiszen a most lebontott régi malom és sütöde hosszú évek óta el volt hagyatva, omladozott, rontotta az összképet.

Az ingatlan néhány éve került kovásznai befektetők tulajdonába, akik lebontották a régi épületeket, rendezték a területet, és így adták el a Lidl üzletláncnak. Az új tulajdonos más környező ingatlanokat is megvásárolt, ezeket is lebontotta, így alakult ki az üzletnek teret adó nagyobb parcella. A volt malom- és pékipari egység megvásárlásában érdekelt volt Kovászna Polgármesteri Hivatala is. Ha sikerült volna a vásár, ide telepítették volna a városgazdálkodási szakosztályt – ezt a tervet azonban keresztülhúzták a vásárban nyertes ingatlanbefektetők.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2236
szavazógép
2020-11-27: Közélet - Bokor Gábor:

Szívesen adakoznak a gazdák (Magyarok kenyere)

Tíztonnányi mezőgazdasági terméket – főként búzát, krumplit és hagymát – adományoztak felsőháromszéki gazdák a dévai Szent Ferenc Alapítványnak. A Magyarok kenyere – tizenötmillió búzaszem program részét képző gyűjtést a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE) szervezte a falugazdász hálózat szakembereinek részvételével. A terményeket tegnap rakták kamionra, a munkát Könczei Csaba agrárigazgató, az SZGE egyik alapító tagja és Orbán Miklós, a szervezet alelnöke vezette.
2020-11-27: Közélet - :

Ünnepre hangoló erkélyzene (Sepsiszentgyörgy)

A járvány miatt ebben az évben elmarad ugyan a megyeszékhelyen az immár szokásos adventi ünnepségsorozat, a városháza, illetve a Kónya Ádám Művelődési Ház azonban rendhagyó zenei eseménysorozattal ajándékozza meg a városlakókat. A karácsonyt megelőző időszakban erkélyzenével kívánják meghitté tenni az év legszebb ünnepére való készülődést.