SepsiszentgyörgyÜnnepre hangoló erkélyzene

2020. november 27., péntek, Közélet

A járvány miatt ebben az évben elmarad ugyan a megyeszékhelyen az immár szokásos adventi ünnepségsorozat, a városháza, illetve a Kónya Ádám Művelődési Ház azonban rendhagyó zenei eseménysorozattal ajándékozza meg a városlakókat. A karácsonyt megelőző időszakban erkélyzenével kívánják meghitté tenni az év legszebb ünnepére való készülődést.

Advent minden vasárnapján 12 és 16 óra között a város jeles épületeinek teraszairól énekszó csendül fel helyi előadók jóvoltából. A kezdeményezők arra kérik a lakosságot, környékbeli otthonaik ablakából vagy a teraszokról hallgassák a fellépők mintegy negyedórás előadásait – ezzel elkerülhető az utcai gyülekezés. Advent első vasárnapján, november 29-én a hivatásos énekesekből és tanárokból álló énekegyüttes a Classical Singers hallható majd. Ünnepi repertoárjuk elsőként a Bod Péter Megyei Könyvtárnál, majd a Babeș–Bolyai Tudományegyetemnél és a Székelyföldi Vadászati Kiállítást befogadó Bene-ház épületénél is elhangzik. Az erkélyzenés produkció minden alkalommal a vasútállomás épületének erkélyén zárul majd – derült ki a szervezők csütörtöki közleményéből.

December 13-án István Ildikó és barátai hozzák el a meghitt hangulatot népi muzsikában gazdag előadásukkal, míg egy héttel később, december 20-án 12 és 16 óra között a Cantus Firmus Vegyes Kart hallhatjuk a város különböző pontjain. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2235
szavazógép
2020-11-27: Közélet - Bokor Gábor:

Új áruház Kovásznán

Újabb nagyáruházzal gazdagodott Kovászna: a Lidl üzletlánc tegnap nyitotta meg fürdővárosbéli egységét. A bevásárlóközpont a Csoma-líceummal szemben, az egykori malom- és pék­ipari egység helyén épült meg. A Lidl mellett a Penny és a Profi üzletlánc is jelen van Kovásznán.
2020-11-27: Közélet - Iochom István:

Új városfejlesztési stratégia készül Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhely az egyike annak a négy romániai municípiumnak – Craiova, Suceava és a Hunyad megyei Piski mellett –, amelyek városfejlesztési stratégiáját a Világbank támogatásával a fejlesztési minisztérium szakértői csapatával közösen készítik el – ismertette sajtótájékoztatóján Szilveszter Szabolcs alpolgármester.