Akcióban a belügyesek

2020. november 27., péntek, Közélet

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések betartatására a hét első három napján 32 kereskedelmi társaságot és egyéni vállalkozást, 30 tömegközlekedési eszközt, 68 célállomást, köztük teraszokat, parkokat, játszótereket ellenőriztek, és az éjszakai kijárási tilalom betartását felügyelték rendőrök, csendőrök és helyi rendőrök – közölte a Kovászna megyei rendőrség tegnap délután.

Ebben az időszakban közel 4500 célirányos ellenőrzést végeztek fertőzöttek, illetve elkülönítettek tartózkodási helyén, otthonában. A szállításfelügyeleti hatóság és a vasúti rendőrség közreműködésével közutakon, illetve állomásokon és a vonatokon ellenőriztek. A három nap alatt 28 500 lej összértékben 75 bírságot róttak ki szabálysértésért. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1985
szavazógép
2020-11-27: Közélet - Iochom István:

Új városfejlesztési stratégia készül Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhely az egyike annak a négy romániai municípiumnak – Craiova, Suceava és a Hunyad megyei Piski mellett –, amelyek városfejlesztési stratégiáját a Világbank támogatásával a fejlesztési minisztérium szakértői csapatával közösen készítik el – ismertette sajtótájékoztatóján Szilveszter Szabolcs alpolgármester.
2020-11-27: Világfigyelő - :

Szavazásra szólítanak a magyarság vezetői (Online ülésezett a Máért)

Egyhangúlag fogadta el a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) és a Magyar Diaszpóra Tanács is a zárónyilatkozatokat a tegnap – a koronavírus-járvány miatt online – tartott fórumokon – közölte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a szintén online közvetített sajtótájékoztatón. A Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarság vezetői egyebek mellett hangsúlyozzák a december 6-i romániai parlamenti választások fontosságát, és szavazásra szólítják a magyarokat.