Mélyzuhanás

2020. december 9., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Közel kétharmadával csökkent a hazai repülőterek forgalma az év első kilenc hónapjában a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

  • Forrás: UTI Grup
    Forrás: UTI Grup

A statisztikai intézet adatai szerint míg tavaly szeptemberig 17,706 millió utast regisztráltak, addig idén csupán 6,11 millió utas vette igénybe a szolgáltatásokat. Továbbra is a bukaresti Henri Coanda Repülőtéren regisztrálták a legnagyobb forgalmat a hazai légikikötők közül, ezt követi a kolozsvári és a temesvári repülőtér. * A nemzetközi légi szállítás is jelentős veszteségeket könyvelt el a járvány következtében, miután márciusban 44, áprilisban 91, májusban 90, míg júniusban 84 százalékkal csökkent a kereskedelmi repülőjáratok (utas- és áruszállítás, postai küldemények) száma az előző év azonos hónapjához viszonyítva – derül ki az Eurostat statisztikáiból.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 955
szavazógép
2020-12-09: Pénz, piac, vállalkozás - :

Csúcson a nemzetközi élelmiszerárak

Hatéves csúcsra ugrottak a nemzetközi élelmiszerárak novemberben az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) élelmiszerár-indexe szerint.
2020-12-09: Belföld - :

Kivették a részüket a sikerből (Erdélyi Magyar Szövetség)

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) vezetői, tagjai és támogatói kivették a részüket a kampányból és a mozgósításból, és ezzel hozzájárultak az RMDSZ választási sikeréhez – jelentette ki tegnapi nagyváradi sajtótájékoztatóján Csomortányi István, az EMSZ társelnöke.