LabdarúgásGólpasszal búcsúzott Szoboszlai

2020. december 22., kedd, Sport

Utolsó mérkőzését játszotta a Red Bull Salzburg kötelékében a Lipcsébe igazoló Szoboszlai Dominik, aki felemás meccsel búcsúzott Salzburgtól, hiszen gólpasszt adott, csapata viszont hazai pályán kikapott a Wolfsberger AC együttesétől.

  • Fotó: FC Red Bull Salzburg
    Fotó: FC Red Bull Salzburg

A magyar válogatott középpályás átigazolása néhány napja vált hivatalossá, egyúttal az is eldőlt, hogy a vasárnapi, Wolfsberger elleni bajnoki lesz az utolsó meccse salzburgi mezben. A 20 éves játékos természetesen a kezdő tizenegyben lépett pályára, és előkészítette csapata második gólját, amelyet a 69. percben Patson Daka értékesített (2–2). A középmezőnyhöz tartozó Wolfsberger viszont még válaszolni tudott, a 79. percben megszerezte a győztes gólt, ekkor még pályán volt Szoboszlai, akit két perccel később cseréltek le.

Szoboszlai 17 éves kora előtt mutatkozott be a felnőttek között a másodosztályú Liefering együttesében, a Salzburgban pedig 2018 májusában debütált. Az áttörést a 2019–2020. évi idény hozta el számára, amikor vezéregyénisége lett klubcsapatának, amellyel szerepelt a Bajnokok Ligájában, továbbá harmadszor lett bajnok és másodszor kupagyőztes, és az osztrák élvonal legjobbjának választották. A magyar válogatott középpályás 2025 júniusáig szóló szerződést írt alá a német csapattal, amelynek mezében tavasszal is pályára léphet a Bajnokok Ligájában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 346
szavazógép
2020-12-22: Sport - :

Nyolcadszor Európa-bajnok Norvégia (Női kézilabda)

A norvég válogatott 22–20-ra legyőzte Franciaország csapatát a Dániában rendezett női kézilabda-Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében Herningben. A franciák másodszor játszottak finálét kontinenstornán, tavalyelőtt sikerrel jártak, ezúttal viszont nem tudták megvédeni címüket. A norvégoknak ez volt a 11. Eb-döntőjük és a nyolcadik aranyérmük.
2020-12-22: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Ünnepváró Oltfej kapujában

A szeretet ünnepének közeledtét jelezték Gidófalván és a köz­ségközponthoz tartozó falvakban felállított-feldíszített fenyők, vasárnap pedig fellobbant a negyedik adventi gyertya is. Bár nem telt el sok idő az önkormányzati választások óta, mégis helyénvalónak láttuk, hogy az ünnepi várakozás hangulatában rápillantsunk a több településű község változásaira s azokra a gondokra, melyeket a közelgő új esztendőben is vinnie kell magával a községvezetésnek.