Felfüggesztette a bíróság a kordonbontó képviselők elleni eljárást

2007. július 17., kedd, Világfigyelő
Felfüggesztette a kordonbontás miatt indított eljárását a fideszes országgyűlési képviselők ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság — közölte a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

Az Orbán Viktor és társai ellen rendzavarás és garázdaság miatt indított eljárást azért függesztette fel a bíróság, mert megvárja azoknak a pereknek a kimenetelét, amelyek azt tisztázzák, hogy jogszerűen állította-e fel a rendőrség tavaly ősszel a budapesti Kossuth Lajos teret elzáró kordonokat. A közlemény szerint e kérdés eldöntésére jelenleg két közigazgatási peres eljárás folyik a Fővárosi Bíróságon és a Fővárosi Ítélőtáblán.

A Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői február 2-án bontották le a teret övező kordont, ezután három nappal a Budapesti rendőr-főkapitányság feljelentést tett Orbán Viktor pártelnök és 79 társa ellen rendzavarás és garázdaság miatt. Az eljárás során valamennyi érintett fideszes képviselő lemondott mentelmi jogáról. A fideszes képviselők kordonbontását követően a tavaly október 23. óta kihelyezett kordont visszaállították, azt végül március 19-re virradóra bontotta le a rendőrség. A kordonok kihelyezésének jogszerűségével kapcsolatban jogi és politikai vita bontakozott ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 435
szavazógép
2007-07-17: Belföld - x:

Hírsaláta

UTOLSÓ PERCIG VÁRNAK. Az RMDSZ július 26-án nevezi meg Nagy Zsolt utódját az Informatikai és Távközlési Minisztérium élén — adja hírül a Krónika. Markó Béla elnök az RMDSZ Állandó Tanácsának szombati ülése után nyilatkozott.
2007-07-17: Világfigyelő - x:

A Fidesz szerint Gyurcsány fél a népszavazástól

Gyurcsány Ferenc fél a népszavazástól — jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője tegnapi sajtótájékoztatón.