A Fidesz szerint Gyurcsány fél a népszavazástól

2007. július 17., kedd, Világfigyelő
Gyurcsány Ferenc fél a népszavazástól — jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője tegnapi sajtótájékoztatón.

,,Az elmúlt hetek, hónapok történései arra engednek következtetni, hogy Gyurcsány Ferenc fél a népszavazástól, és ezért követte el az elmúlt hetekben és hónapokban a demokráciaellenes lépések sorozatát az MSZP-vel együtt" — fogalmazott az ellenzéki politikus. Mint kiemelte, a Fidesz tegnapi elnökségi ülésén ,,mélyen demokráciaellenes magatartásnak" minősítette azt, ha egy kormány a népakarat kinyilvánításától való félelmében sorozatos ügyeskedésekkel akarja megakadályozni a népszavazást. Ez történik ugyanis tavaly október vége óta, amikor megszületett a Fidesz és a KDNP közös népszavazást kezdeményező beadványa — tette hozzá. Szijjártó Péter úgy fogalmazott, a kormány attól fél, hogy míg 2006 tavaszán ,,átverhették, becsaphatták" az embereket, addig most az igazság és a valós helyzet tudatában az emberek előtt megnyílik a jövőről szóló értelmes vita lehetősége, emellett az emberek döntést is hozhatnak saját jövőjük legfontosabb kérdéseiben. Szijjártó Péter közölte azt is, az MSZP népszavazást elgáncsolni szándékozó múlt heti kezdeményezése is sikertelen maradt, kudarcot vallott. Mint hozzátette, az MSZP lebukott, mert világos, hogy a szocialista párt helyett és érdekében történt a népszavazási kérdések benyújtása.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-17: Világfigyelő - x:

Felfüggesztette a bíróság a kordonbontó képviselők elleni eljárást

Felfüggesztette a kordonbontás miatt indított eljárását a fideszes országgyűlési képviselők ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság — közölte a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.
2007-07-17: Világfigyelő - x:

Ötezer milliárdba került a száznapos program

Ötezer milliárd forintba került Magyarországnak a 2002-ben elfogadott száznapos program — jelentette ki Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.