Egészségügyi VilágszervezetIdén még nem lesz nyájimmunitás

2021. január 13., szerda, Világfigyelő

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ebben az évben még a vakcinákkal sem lehet elérni a nyájimmunitást – írja a CNN.

A szervezet vezető kutatója, dr. Soumya Swaminathan online sajtótájékoztatón arra figyelmeztetett, hogy az év során még biztosan fenn kell majd tartani a koronavírus-fertőzés elleni óvintézkedéseket, így például a maszkviselést és a távolságtartást.

A tudós hangsúlyozta: bár az oltásokkal a leginkább veszélyeztetett embereket meg lehet védeni, ez még idén kevés lesz a nyájimmunitás eléréséhez. Részletezte: bár elképzelhető, hogy néhány államban helyi szinten sikerül visszaszorítani a járványt, de világszerte az még az egész év során jelen lesz.

A vakcinák idővel meg fognak érkezni minden országba, de addig sem szabad elfelejtenünk, hogy vannak olyan óvintézkedéseink, amelyek már bizonyítottak – hangsúlyozta, hozzátéve: időről időre fontos lesz emlékeztetni a kormányzatokat és az embereket arra, hogy milyen felelősségük van, és milyen lépéseket kell tenniük a járvány visszaszorítása érdekében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2021-01-13: Világfigyelő - :

Még a szendvicseket is átvizsgálják (Brexit)

„Mindent elkobzunk – üdvözlöm a Brexitben, uram” – mondta az egyik holland határőr a brit kamionsofőrnek, miközben épp az uzsonnáját szedte darabokra. Komoly indulatokat váltott ki Nagy-Britanniában az a felvétel, amelyen holland határőrök nevetve foglalják le egy brit kamionsofőr szendvicséből a sonkát – írta a Daily Mail.
2021-01-13: Világfigyelő - :

Ferenc pápa intézményesítette a nők liturgikus szolgálatát

Az eddig többnyire férfiaknak fenntartott liturgikus szolgálatokat a nők számára is intézményesítette Ferenc pápa a kánonjog saját kezdeményezésű módosításával, amelyet az egyházfő hétfőn jelentett be.