A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellenHalasztással kezdődött az év

2021. január 13., szerda, Közélet

Tegnap 13,30 órára tűzték ki a kézdivásárhelyi bíróságon a román állam által a pénzügyminisztériumon keresztül az ozsdolai Láros Közbirtokosság ellen indított per tizenegyedik tárgyalását.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az ülés alig pár percet tartott, mivel Alexandru Țifrea kijelölt szakértő még mindig nem készült el a tőle várt véleményezéssel. Vasile Liviu Daniel ítélőbíró a következő tárgyalást 2021. március 2-án 14,30  órára tűzte ki.

A tárgyalóteremben jelen volt Pál István közbirtokossági elnök, Lukács Attila, a közbirtokosság munkatársa, a Tekeres Kft. vezetője, több közbirtokossági tag, Pénzes Ágoston, Ozsdola polgármestere, Tóth Levente alpolgármester, dr. Laczkó-Dávid Géza és Székely János védőügyvéd, valamint a pénzügyminisztérium képviseletében annak egyik jogtanácsosa. A tárgyaláson Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának két konzulja, Fodor Tamás és Percze László is megjelent.

A felperes, a pénzügyminisztérium képviselője válaszként Székely János ügyvéd múlt év szeptember 22-én iktatott angol nyelvű beadványára, szakértői dolgozatára -- melyet egy osztrák tanár készített és az Osztrák-Magyar Monarchia telekkönyvezési módszereit tartalmazza – egy válaszbeadványt tett a bíró asztalára. Az eddigi tárgyalásokat figyelembe véve – a pereskedés 2019. október 22-én kezdődött el – különösebb előrelépés nem történt, az alapfokú per akár évekig is elhúzódhat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2533
szavazógép
2021-01-13: Jegyzet - Váry O. Péter:

Kísért a múlt /2./ (Városjáró)

Aki sokat jár, sokat lát.
Ottfelejtett emlékeket például. Amelyekről most szó lesz, nem nevezhetőek relikviának, értékük csupán történelmi szempontból bír jelentőséggel – bár nem kevéssel. Fél évszázadot meghatározóval csupán.
2021-01-13: Közélet - Fekete Réka:

Egyetlen város sem vörös (Járványhelyzet Háromszéken)

A megyei közegészségügyi igazgatóság lapunkhoz eljuttatott tegnapi jelentése szerint tíz háromszéki településen haladja meg az ezer lakosra számított fertőzöttek száma a hármat, ezt a fertőzési mutatót a megye egyetlen városa sem éri el.