Járványhelyzet HáromszékenEgyetlen város sem vörös

2021. január 13., szerda, Közélet

A megyei közegészségügyi igazgatóság lapunkhoz eljuttatott tegnapi jelentése szerint tíz háromszéki településen haladja meg az ezer lakosra számított fertőzöttek száma a hármat, ezt a fertőzési mutatót a megye egyetlen városa sem éri el.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az elmúlt tizennégy nap alatt a 263 lakosú Hilibben tizennégyen kapták el a koronavírus-fertőzést, ezzel a 7,6 ezrelékes fertőzöttségi aránnyal a település vezet a listán. Ezt követi Albis, Árkos, Besenyő, Erősd, Barátos, Egerpatak, Sepsiillyefalva, Sepsiszentkirály és Kálnok, ahol szintén három fölötti az ezer lakosra számított járványmutató.

Az utóbbi két hétben nyolcvanketten fertőződtek meg Sepsiszentgyögyön, huszonheten Kézdivásárhelyen, tizenöten Kovásznán, tízen Baróton és hatan Bodzafordulón, az első négy város a sárga zónába került, az utolsó a zöldbe.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2533
szavazógép
2021-01-13: Közélet - Iochom István:

Halasztással kezdődött az év (A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellen)

Tegnap 13,30 órára tűzték ki a kézdivásárhelyi bíróságon a román állam által a pénzügyminisztériumon keresztül az ozsdolai Láros Közbirtokosság ellen indított per tizenegyedik tárgyalását.
2021-01-13: Közélet - Iochom István:

Idén felszentelik a katolikus kápolnát (Dálnok)

Dálnokon mintegy száz római katolikus hívet tartanak számon, akiknek a legfőbb vágyuk az volt, hogy saját templomuk legyen. A helyi önkormányzat még Márton László polgármester idejében visszavásárolta a fogyasztási szövetkezettől azt a területet, ahol a kápolna áll, és 2008 áprilisában negyvenkilenc évre haszonbérbe adta a római katolikus egyháznak.