KézilabdaElek Gábor a női válogatott kapitánya

2021. január 13., szerda, Sport

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökségének hétfői döntése alapján a magyar női válogatottnál Elek Gábor szövetségi kapitányként, Danyi Gábor pedig edzőként dolgozik tovább a márciusi olimpiai selejtezőig.

  • Danyi Gábor és Elek Gábor. Fotó: MKSZ / Kovács Anikó
    Danyi Gábor és Elek Gábor. Fotó: MKSZ / Kovács Anikó

A testület azok után hozta meg határozatát, hogy meghallgatta a decemberi női Európa-bajnokságról szóló szakmai beszámolót, melyet elfogadott. Ezt követően Kirsner Erika és Pálinger Katalin női szakágért felelős alelnökök Eb-értékelése és javaslata nyomán döntött arról, hogy a márciusi olimpiai selejtező végéig a szakmai stáb feladatmegosztása módosul. Az elnökség arról is határozott, hogy akcióterv készül a győri ötkarikás kvalifikáció sikeres megvívásának még hatékonyabb elősegítésére.

„Danyi Gáborral és Elek Gáborral az Európa-bajnokság alatt és után is sokat beszéltünk, elemeztük a helyzetet. A két szövetségi kapitány rendszerén változtatunk az olimpiai selejtezőre, Elek Gábor lesz az első számú szakmai vezető és Danyi Gábor a segítője” – mondta Pálinger Katalin alelnök. Hozzátette, a dániai kontinenstornán tizedikként zárt nemzeti csapat csak márciusban találkozhat legközelebb a sűrű versenynaptár miatt, de addig is folyamatos lesz a mentális és motivációs munka a kerettagokkal és a klubokkal.

„Erőnléti szempontból is nagy kihívás lesz az olimpiai selejtező, ezért szorosan együtt kell működnünk az egyesületekkel a következő hetekben ebből a szempontból is. Nem sikerült jól az Európa-bajnokság, de a női válogatottnak még mindig megvan az esélye az olimpiára való kijutásra, és márciusban hazai pályán, Győrött ezt ki kell használni” – fogalmazott Pálinger.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2021-01-13: Közélet - Iochom István:

Idén felszentelik a katolikus kápolnát (Dálnok)

Dálnokon mintegy száz római katolikus hívet tartanak számon, akiknek a legfőbb vágyuk az volt, hogy saját templomuk legyen. A helyi önkormányzat még Márton László polgármester idejében visszavásárolta a fogyasztási szövetkezettől azt a területet, ahol a kápolna áll, és 2008 áprilisában negyvenkilenc évre haszonbérbe adta a római katolikus egyháznak.
2021-01-13: Sport - :

Legalább egy bravúr kell a negyeddöntőhöz (Kézilabda)

A magyar férfi kézilabda-válogatottnak legalább egy bravúrra szüksége lesz a negyeddöntőbe jutáshoz a ma kezdődő és január 31-ig tartó egyiptomi világbajnokságon. Ez lesz a 27. férfi kézilabda-vb, de az első, amelyet már a megemelt létszámmal, 32 csapattal rendeznek meg. A nyitómérkőzést ma 19 órától Egyiptom és Chile játssza Kairóban. A találkozókat a Digi Sport és az M4 Sport élőben közvetíti.