Csúcsfogyasztás

2021. január 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Hétfő este a hazai villamosenergia-fogyasztás meghaladta a 9500 MW-ot, és majdnem elérte az eddig mért legmagasabb 9930 MW-os szintet, amit 2017 januárjában mértek.

  • Forrás: Focus Energetic
    Forrás: Focus Energetic

A Trans­electrica honlapján közölt adatok szerint a fogyasztás kielégítése érdekében 17.50 órakor több mint 1500 MW villamosenergia-importra szorult az ország. A belföldi termelés 35 százaléka vízerőművekből, 22 százaléka kőolajjal működő, 20 százaléka pedig szénnel működő hőerőművekből származik, 17 százalékot tesz ki az atomerőművek és 2,5 százalékot a szélerőművek termelése. ♦ Az energiaügyi miniszter szerint biztosított a lakosság villamos­energia-ellátása ebben a fagyos időszakban is, a gáztartalékok pedig megfelelő szinten vannak. Virgil Popescu hozzátette, elhalasztották a cernavodăi atomerőmű szokásos téli felülvizsgálatát, az egyedüli probléma, hogy a lelassult légmozgás miatt a szél­erőművek termelése jelentősen csökkent.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2021-01-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Mélyponton az alapkamat

A Román Nemzeti Bank igazgatótanácsa újabb történelmi mélypontra, 1,25 százalékra mérsékelte a román alapkamatot.
2021-01-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Lábán adják el a fát

Nincs erdészeti stratégiánk, harminc éve becsült mennyiség alapján, lábon értékesítjük a hazai fát – hangzott el egy szakmai konferencián.