Lábán adják el a fát

2021. január 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Nincs erdészeti stratégiánk, harminc éve becsült mennyiség alapján, lábon értékesítjük a hazai fát – hangzott el egy szakmai konferencián.

  • Forrás: Green Report
    Forrás: Green Report

A Természetvédelmi Világlap (WWF) Duna–Kárpátok Programjának képviselője szerint az erdők visszaszolgáltatása is megfeneklett, a kitermelés ellenőrzése pedig teljesen alkalmatlan arra, hogy visszaszorítsa a falopást, hiszen a szállítmányok mindössze egy százalékát ellenőrzik. A WWF ezért sürgeti az új ellenőrzési rendszer, a SUMAL 2.0 bevezetését, ami lehetővé teszi minden egyes szállítmány elektronikus ellenőrzését, különös tekintettel a fa pontos mennyiségére, s ami által a hatóság az ország fatelepein lévő faanyag mennyiségét is valós időben követni tudja majd.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2021-01-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Csúcsfogyasztás

Hétfő este a hazai villamosenergia-fogyasztás meghaladta a 9500 MW-ot, és majdnem elérte az eddig mért legmagasabb 9930 MW-os szintet, amit 2017 januárjában mértek.
2021-01-20: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Béka-egér harc

El sem kezdődött a Nemzeti Liberális Párt által az egész országnak ígért négyéves béke, máris kitört a harc a kormánykoalíció vezető alakulatán belül. Az úgynevezett belső ellenzék Ludovic Orban leváltására törekszik, és a központi sajtó már azt is tudja, hány megye liberálisai állnak a „reformista” csoport, illetve a „saját határait elért” pártelnök mögött. És vannak „semleges” szervezetek is, akiknek szavazataiért mindkét oldalon megkezdődik a küzdelem.