Az SZDP szerint van pénz

2021. január 20., szerda, Belföld

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) elnöke hétfő este úgy nyilatkozott a közszolgálati televízió műsorában, hogy pártja saját költségvetés-tervezetet dolgozott ki, amely fenntartható, és a nyugdíjak, gyerekpénzek növelésére is van keret.

„Meg fogjuk mutatni a románoknak, hogy van elég pénz a nyugdíjak és gyerekpénz növelésére, ha leállítjuk a közpénzek ellopását, ami már egy éve folyik” – fogalmazott az SZDP elnöke. Ciolacu azt is elmondta, a Florin Cîţu vezette kormánynak az a terve, hogy eladja az állami tulajdonban lévő vállalatokat – mint például a Hidroelectrica, Nuclearelectrica, a bukaresti repülőtér vagy a CEC Bank –, mert az államadósság elérte a 47 százalékot. Az SZDP azonban szembeszegül ezzel a szándékkal – tette hozzá Ciolacu.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-20: Belföld - :

Költségvetésről egyeztettek

A költségvetés meg fog felelni a helyi hatóságok finanszírozási igényeinek – jelentette ki Florin Cîţu miniszterelnök, miután tegnap találkozott a municípiumok országos szövetségének vezetőségével.
2021-01-20: Belföld - :

Hírsaláta

FUNAR NEM FIZET. A 2014-es államfőválasztási kampányban Gheorghe Funar független jelölt és Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor a román közszolgálati televízió egyik választási műsorában vitázott.