Videósorozat erőszakról, bántalmazásrólHétköznapi történetek

2021. január 21., csütörtök, Család

Videósorozatot indított az Áldozatsegítő Központ azzal a céllal, hogy segítse a helyzetfelismerést és a segítségnyújtást. A sorozat havonta jelentkezik új epizódokkal a központ közösségimédia-csatornáin.

  • Fotó: jogiforum.hu
    Fotó: jogiforum.hu

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán több rendben is bejegyzést tett közzé a sorozattal kapcsolatosan. Mint közölte: a sorozatot az áldozatsegítő központokban előforduló valódi esetek alapján készítik a szakembereik. „Olyan történeteket mutatunk be színészek segítségével, amelyek nem csupán az áldozattá válás megelőzésében segítenek, de abban is, hogy felismerjük, ha környezetünkben hasonló helyzetbe kerül valaki.” A dramatikus történetek bemutatását szakértői elemzések követik, melyekben kifejtik a helyzetek megoldásait, és a beszélgetés segít a téma iránt érdeklődőknek megérteni az áldozati helyzetek hátterét és körülményeit is – jelezte a miniszter.

A YouTube-on már elérhető első epizód Tenki Réka, Xantus Barbara és Babicsek Bernát részvételével készült, és a kapcsolati erőszakról szól. „Rendkívül fontos, hogy beszéljünk erről a témáról, hiszen számos esetben az áldozat saját magát hibáztatja a kialakult helyzet miatt” – mutat rá Facebook-bejegyzésében Varga Judit.
A sorozat következő része az iskolai bántalmazásra hívja fel a szülők, a pedagógusok és minden ember figyelmét. A lelki vagy fizikai bántalmazás felismerésében hatalmas felelősség hárul a gyermekek környezetében élőkre, hogy észleljék a problémát és segítséget nyújtsanak nekik – írta az igazságügyi miniszter, aki úgy véli: az árulkodó jelek felismerhetők, és a fiatalok számára is van segítség. (MTI–i.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2021-01-21: Család - :

Húszéves a Wikipédia

Megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelte január 15-én a mindenki által szabadon szerkeszthető ingyenes online világenciklopédia. A Wikipédia ma a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.
2021-01-21: Család - :

Gyógyszer válogatás nélkül

Az utóbbi időben jelentősen megnövekedett az azitromicin fogyasztása, és egyesek válogatás nélkül használják az antibiotikumokat az új koronavírus fertőzésének megelőzésére vagy a COVID-19 kezelésére – hívta fel a figyelmet Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság elnöke.