Hírsaláta

2021. január 21., csütörtök, Belföld

INNOVATÍV MINISZTER. Míg az emberek többsége pólóban jelentkezik oltásra, amelynek könnyen fel lehet húzni a rövid ujját, Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter egy „ablakos ingben” érkezett: a ruhadarab bal karján van egy tépőzáras rész, amelyet csak le kell fittyenteni, és máris hatolhat be a tű a miniszteri karba.

  • Fotó: Doctorul Zilei
    Fotó: Doctorul Zilei

Ennek az az előnye, hogy a viselője az egész művelet alatt végig méltóságteljesen, begombolt ingben, nyakkendőben ülhet a széken, majd ruhanyúzogatás nélkül kanyaríthatja magára a zakót és mehet is nyilatkozni a médiának, elegánsan. Lássuk, lesz-e hatása az innovációnak, követik-e mások is a miniszteri példát. Mindenesetre Cîmpeanu megnyitott egy új piaci rést, nem lennénk meglepve, ha élelmes gyártók tömegesen piacra dobnák az oltóinget. (Főtér)

SEM A TÉL, SEM A VILÁGJÁRVÁNY NEM AKADÁLYOZZA a migránsokat abban, hogy megpróbáljanak eljutni Nyugat-Európába: csupán 24 óra leforgása alatt a román–magyar határon 26 afganisztáni, határsértést megkísérlő személyt tartóztattak fel az Arad és Bihar megyei határőrök. A migránsok a hivatalos dokumentumok szerint autóalkatrészeket, faforgácslapokat és egyéb árut szállító kamionokba rejtőzve vagy gyalog próbáltak Magyarország területére átjutni. Nehezen hihető, hogy a menekültek a sofőrök tudta nélkül jutottak volna be a teherautók rakterébe, de azért a határrendészet kivizsgálást indított annak megállapítására, hogy a kamionok vezetői esetében fennáll-e az embercsempészet gyanúja. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-21: Belföld - :

Egy kis lépés Schengen felé

Memorandumot fogadott el tegnapi ülésén a kormány a romániai igazságügyi reformot nyomon követő Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) lezárását célzó intézkedések ütemtervéről – közölte Florin Cîţu miniszterelnök. Dan Barna szerint február végéig jóváhagyja a kabinet az igazságügyben elkövetett esetleges visszaéléseket vizsgáló ügyészi részleg felszámolásáról szóló törvénytervezetet.
2021-01-21: Belföld - :

Kezdődik a prefektuscsere

Semmilyen „súrlódás” nincs a kormánykoalíción belül a prefektusok kinevezésével kapcsolatban – jelentette ki tegnap Dan Barna kormányfőhelyettes, a Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke.