Kezdődik a prefektuscsere

2021. január 21., csütörtök, Belföld

Semmilyen „súrlódás” nincs a kormánykoalíción belül a prefektusok kinevezésével kapcsolatban – jelentette ki tegnap Dan Barna kormányfőhelyettes, a Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke.

  • Dan Barna. Fotó: Mediafax
    Dan Barna. Fotó: Mediafax

„Tudom, hogy azt beszélik, hogy csiki-csukit játszunk a prefektusokkal, de ez messze nem igaz. Valószínűleg hétfőn osztjuk el a tisztségeket a pártok között a politikai algoritmus szerint” – mondta Barna. Beszélt arról is, hogy tervezik azoknak a „látszatintézményeknek” a megszüntetését, amelyeket az idők során azért hoztak létre, hogy „költségvetési szívókorongként” működjenek. A miniszterelnök-helyettes megerősítette: a kormány azt szeretné, hogy február első felében a parlament elé kerüljön a költségvetési törvény.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 530
szavazógép
2021-01-21: Belföld - :

Hírsaláta

INNOVATÍV MINISZTER. Míg az emberek többsége pólóban jelentkezik oltásra, amelynek könnyen fel lehet húzni a rövid ujját, Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter egy „ablakos ingben” érkezett: a ruhadarab bal karján van egy tépőzáras rész, amelyet csak le kell fittyenteni, és máris hatolhat be a tű a miniszteri karba.
2021-01-21: Belföld - :

Liberalizmus a liberálisoknál

Florin Cîţut az Europa FM riportere a Nemzeti Liberális Párton (NLP) belüli „súrlódásokról” és a pártelnökkel szemben megfogalmazott elégedetlenségekről faggatta. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette: a párton belül zajló ügyekről a párton belül óhajt beszélni.