Áldozatok Háromszéken

2021. január 21., csütörtök, Belföld

9,58 százalékos pozitivitással 2878 új koronavírusos esetről tájékoztat mai jelentésében a stratégiai kommunikációs törzs (SKT), ebből hét esetet Kovászna megyében regisztráltak.

  • Fertőzöttségi mutató megyénként
    Fertőzöttségi mutató megyénként

Háromszék fertőzöttségi mutatója továbbra is csökken, jelenleg 0,85 ezrelék. Az áldozatok száma jelentősen csökkent az előző naphoz képest, az SKT ma 69 újabb halálesetről számolt be, a kimutatás szerint Háromszékről is jelentettek koronavírus-fertőzés következtében elhunyt betege(ke)t.

A Kovászna megyei prefektúra honlapján a legfrissebb – tegnapi – tájékoztatás szerint az elmúlt időszakban kilenc, koronavírussal összefüggésbe hozható haláleset történt: 6-án egy baróti 92 éves asszony, 7-én egy 84 éves sepsiszentgyörgyi asszony, 9-én egy 71 éves kovásznai férfi, 11-én egy 79 éves sepsiszentgyörgyi asszony, és egy 74 éves nagyajtai asszony, 17-én egy 65 éves csernátoni férfi, 18-án egy 49 éves sepsiszentgyörgyi férfi, és egy 85 éves illyefalvi férfi, és 13-án egy 79 éves szentléleki férfi hunyt el, utóbbit kivéve mindannyian egyéb társbetegségekben is szenvedtek.

A járvány terjedésének lassulását jelzi, hogy a kórházi kezelésre szoruló betegek száma folyamatosan csökken, tegnaphoz képest ismét mintegy kétszázzal kevesebben szorulnak szakintézményi ápolásra, és a súlyos esetek száma is nagyot apadt az előző naphoz képest: 1054-ről 1005-re csökkent.

Tegnap újabb 39 712 ember kapta meg a védőoltást, közülük 4030-an a második dózist – ezzel az oltáskampány kezdete óta 338 252-re emelkedett a beoltottak száma, közülük 8944-en az emlékeztető oltást is megkapták már.
A lakosság oltását felügyelő országos bizottság egyébként néhány módosítást vezetett be, így többek között változtatnak az online regisztráció menetén is olyképpen, hogy a naponta megjelenő szabad helyek mindössze 25 százalékát foglalhatják le a második szakaszban oltásra kerülő alkalmazottak számára, míg a fennmaradó 75 százalékot fenntartják a 65 év fölöttiek, a krónikus betegek, a fogyatékkal élők, illetve azok számára, akik az első körben is jogosultak voltak, de nem kapták meg az oltást. Ez európai uniós elvárás is, ugyanakkor mivel jelentősen bővítette a kormány azoknak a fontosnak minősülő szektoroknak, munkaköröknek a listáját, amelyek jogosultak a második körben való oltásra, félő, hogy a betegek és idősek nem jutnak hozzá megfelelő időben az oltáshoz – indokolta a módosítást a bizottság. Azt is bevezetik, hogy az oltáskampány második szakaszában időpontigénylés nélkül, az otthonukban kaphassák meg a koronavírus-elleni vakcinát az ágyhoz kötött betegek, a mozgáskorlátozottak és a dialízist igénylő személyek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-21: Sport - :

Hibátlanul középdöntős a magyar válogatott (Férfi kézilabda, világbajnokság)

A magyar férfi kézilabda-válogatott a maximális négy pontot viszi magával az egyiptomi világbajnokság középdöntőjébe, miután a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában 29–28 arányban legyőzte Németország együttesét kedden. A magyarok a középdöntő I. csoportjában – Új Fővárosban – Brazília, Lengyelország és az Európa-bajnok Spanyolország ellen lépnek pályára ma, szombaton és hétfőn 19 órától. A mérkőzéseket a Digi Sport és az M4 Sport élőben közvetíti.
2021-01-22: Kultúra - Nagy B. Sándor:

Céltalan szabadság (Radu Afrim rendezése a Tamási Áron Színházban)

Adott egy színházi előadás, melynek a címéből kiderül, hogy teliholdkor egy turkálóban történik, a szerzője és rendezője pedig Radu Afrim. Mi más kell ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésünket?