Ideiglenes képviselet

2021. február 22., hétfő, Belföld

Turos Loránd Szatmár megyei szenátor és Nagy Szabolcs Szatmár megyei képviselő vette át a Máramaros megyei magyarság parlamenti képviseletét azt követően, hogy az RMDSZ diplomahamisítás miatt kizárta soraiból és parlamenti frakciójából Apjok Norbert Máramaros megyei képviselőt.

  • Turos Lóránd. Fotó: rmdsz.ro
    Turos Lóránd. Fotó: rmdsz.ro

Székely István, az RMDSZ Nagybánya központú területi szervezetének megbízott elnöke ismertette: a közeljövőben állóurnás tisztújítást tartanak az RMDSZ Máramaros megyei helyi szervezeteiben, amelyeken nemcsak az RMDSZ-tagok, hanem a magyar közösség összes tagja leadhatja szavazatát. Apjok Norbert függetlenként a továbbiakban a máramarosi magyarságot fogja képviselni a bukaresti parlamentben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 347
szavazógép
2021-02-22: Belföld - :

Áder Iohannis segítségét kéri

Klaus Iohannis államfőhöz fordult Áder János köztársasági elnök a Szamos múlt heti nehézfémszennyezése ügyében annak érdekében, hogy Románia késedelem nélkül tegyen lépéseket a most már rendszeressé vált szennyeződések miatt.
2021-02-22: Belföld - :

Nem lesz tömegrendezvény

A koronavírus-járvány és a leküzdésére hozott korlátozó intézkedések miatt, akárcsak tavaly, idén sem szerveznek tömegrendezvényt a székely szabadság napja alkalmából Marosvásárhelyen – közölte a Marosszéki Székely Tanács.