Bővíti csapatát a Máltai szeretetszolgálatLégy több, mint önkéntes!

2021. február 23., kedd, Közélet

Önkénteseket toboroz csapatába a Máltai Szeretetszolgálat immár három évtizede működő sepsiszentgyörgyi szervezete. Elsősorban fiatalokat várnak a karitatív tevékenységet végző csapatba, de bárki csatlakozhat a több mint száz tagot számláló helyi szervezethez.

  • Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgyön
    Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgyön

A koronavírus-járvány kezdetén sokan szerettek volna segíteni, bekapcsolódni a szeretetszolgálat tevékenységeibe, s ennek most, a korlátozások enyhítésével jött el az ideje – vázolta elöljáróban lapunknak Székely Róbert ifjúsági vezető. Mivel igény volt rá, úgy érezték, lehetőséget kell biztosítani a csapatépítésre, hogy aki késztetést érez az önkéntes munka iránt, kipróbálhassa magát. Tennivaló pedig bőven van – fogalmazott Székely Róbert, aki fontosnak tartja, hogy szociálisan érzékenyítsék a város közösségét. Főként kilenc-tizedikes fiatalok jelentkezését várják – fűzte hozzá, de a szervezet bárki előtt nyitott, jelenleg egy fiatalokból, illetve egy idősekből álló csapattal dolgoznak – utóbbiak varrodát és szövődét működtetnek s főznek a rászorulóknak. Székely Róbert szerint a tapasztalat azt mutatja, az a fiatal, aki két-három évet eltölt közösségükben, akár az egyetemet követően is visszatér hozzájuk, akik pedig Kolozsváron folytatják tanulmányaikat, rendszerint az ottani máltás csapatot erősítik. 

Ez a fajta tevékenység olyan tapasztalatot, nevelést biztosít, amit máshol nem szerezhetnek meg a fiatalok, s amely révén megtanulhatják, miként viszonyuljanak egészségesen embertársaikhoz – véli Székely Róbert, aki 18 éve önkéntese a szeretetszolgálatnak. Úgy érzi, jó közösséghez tartozik, ahol az évek alatt barátságok születtek, s ahol többen párjukat is megtalálták.

Akik csatlakoznának a szeretetszolgálat szentgyörgyi csapatához, azokat március harmadikán 17 órakor várják egy beszélgetésre a szervezet székhelyére, Sepsiszentgyörgyön a Horgász utca 34/B címen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4539
szavazógép
2021-02-23: Világfigyelő - :

Online egészségügyi képzés

Nagy az érdeklődés a nemzetpolitikai államtitkárság által indított, külhoni magyar egészségügyi szakembereknek szóló februári online képzések iránt, amelyek a Bethesda Gyermekkórház és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának szakmai irányításával valósulnak meg – közölte a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.
2021-02-23: Közélet - Bokor Gábor:

A biotermelésre való átállással ismerkedtek (Gazdafórum Barátoson)

Gazdafórumot tartottak pénteken Barátoson. Az eseményt a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének (SZGE) falugazdász hálózata szervezte. Az összejövetelen a jelenlévőket a biotermelésre való áttérés menetéről tájékoztatta Ladó Hunor falugazdász, különös tekintettel a biotejtermelésre való átállás követelményeiről. A gyűlésen a több mint harminc gazda mellett jelen volt Könczei Csaba és Gál Károly parlamenti képviselő, illetve Tánczos Szabolcs polgármester is.